Sport

Bratski spektakl u Moskvi - Rusija dočekuje Srbiju u prijateljskom susretu

Fudbalska reprezentacija Rusije će od 18.00 časova na "VTB Areni" u Moskvi, dočekati selekciju Srbije. Tok meča pratite na našem portalu

Biće to prvi duel ruskog državnog tima sa jednom evropskom selekcijom, još od novembra 2021. godine.

"Saznali smo za ponudu Rusa o odigravanju meča odmah nakon žreba za Evropsko prvenstvo u Hamburgu. Nismo imali ni najmanje dileme da li da prihvatimo ponudu. Ova utakmica biće dobra priprema za EP u Nemačkoj. Želimo da odigramo najbolje što možemo", rekao je selektor Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije u Moskvi.

Piksi je potom prokomentarisao i stil igre Rusije.

"Selektor Valerij Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo. Trudićemo se da isprobamo neke naše varijante. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom. Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvanredne individualce. To će biti jedan jedan dobar i pravi test, bez obzira što se radi o prijateljskom meču", rekao je selektor Srbije.

Imao je Dragan Stojković samo reči hvale o selektoru Rusije, Valeriju Karpinu, za kog je istakao da je ostavio veliki igrački trag u Evropi.

"Karpin je veliki prijatelj Gorana Đorovića, koji mi je rekao da je divan čovek. Drago mi je zbog toga. A tu je i Predrag Mijatović, on će da bude naš specijalni gost. Takođe veliko evropsko ime, bivši igrač Reala, o njegovoj karijeri da ne govorim. Biće to dobra utakmica sa puno važnih ljudi i mislim da će svi moći da uživaju u onome što će videti", naveo je Stojković.

Srbiju će u Moskvi gledati pun stadion, pošto je Fudbalski savez Rusije saopštio da očekuje da će sve karte biti rasprodate.

Rusiji će meč sa Srbijom biti prvi protiv evropske selekcije još od novembra 2021. godine, a od pomenutog porioda do danas"Zbornaja" je odigrala 11 prijateljskih susreta.

Upisala je četiri pobede, jedan poraz i šest remija.

Na meču sa "orlovima", fudbalska reprezentacija Rusije nastupaće u novoj garnituri dresova, koji su prethodno predstavljeni na izložbi i forumu "Rusija" u Moskvi.

Kapiten Srbije Dušan Tadić je rekao da Rusija ima kvalitetan tim.

"Pogledali smo snimke reprezentaciji Rusije, radi se o izuzetno dobroj ekipi koja ima dobar timski kvalitet, sa nekoliko odličnih individualaca. Vidi se da su željni dokazivanja i da dugo nisu imali utakmnice protiv jaki protivnika. Oni će biti silno motivisani da to sutra pokažu, jer nisu dugo igrali sa kvalitetnim rivalom. Očekuje nas jako dobra provera, jedva čekamo da izađemo na teren", rekao je Tadić.

Bratski duel između Rusije i Srbije na programu je od 18.00 časova na "VTB areni" u Moskvi.

image