Sport

Jokić upisao 22. tripl-dabl u sezoni i zaustavio seriju Niksa

Nikola Jokić ostvario je 22. tripl-dabl učinak ove sezone i bio najzaslužniji za pobedu Denvera nad Njujorkom 113:100, zahvaljujući čemu su se Nagetsi vratili na prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije NBA lige

Niksi su bili u seriji od četiri pobede pre utakmice u "Bol areni", ali protiv raspoloženih šampiona nisu mogli više od dostojnog poraza.

I ovoga puta najbolji igrač na terenu bio je srpski centar Nikola Jokić, koji je z nešto manje od 40 minuta na terenu upisao novi, 22. tripl-dabl u sezoni - 30 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

Malo je nedostajalo da Džoker ostvari trostruki dvocifreni učinak već u prvom poluvremenu, ali je "ostao kratak" za jednu asistenciju.

Niksi su držali prvo poluvreme u egalu, ali je pobednika odlučila treća deonica, koju je domaći tim dobio rezultatom 27:20.

Do kraja meča, Nagetsi su rutinski zadržali prednost i došli do 49. pobede u sezoni, uz 21 upisan poraz. Jokić i ekipa preuzeli su prvo mesto na Zapadu od Oklahoma Sitija, Tanderi imaju učinak 48-20.

Najefikasniji na meču bio je Majkl Porter džunior sa 31 poenom, Džamal Mari je dodao 23, dok je na drugoj strani najbolji pojedinac bio Džejlen Branson sa 26 postignutih poena.

Denveru sada predstoje dueli sa Portlandom i Memfisom, a potom i sa Finiksom i Minesotom.

image