Sport

Predsednik FS Rusije zahvalio Srbiji: Veliki pritisak je bio da se meč ne odigra

Rusija i Srbija odigrali su prijateljski fudbalski meč, a predsednik nacionalnog saveza domaćina Aleksander Djukov zahvalio je "orlovima" što su igrali uprkos pritiscima nekoliko zemalja da se utakmica otkaže
Predsednik FS Rusije zahvalio Srbiji: Veliki pritisak je bio da se meč ne odigra© РИА Новости/Александр Вильф

"Zbornaja" je od februara 2022. godine pod sakcijama Fife i Uefe, zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini, a duel sa Srbijom bio je prvi koji je Rusija igrala protiv neke evropske selekcije posle više od dve godine.

"Želeo bih da im se zahvalim (Srbiji prim. aut.) što su igrali meč. Nekoliko zemalja vršilo je snažan pritisak da do utakmice ne dođe. Ali, oni su sjajni, eto šta znači pravo partnerstvo. Izuzetno je važno za ruski fudbal da je utakmica odigrana", rekao je posle meča predsednik Fudbalskog saveza Rusije Aleksander Djukov.

Rusija je ubedljivo savladala Srbiju 4:0, ali je domaćin od 21. minuta igrao sa igračem više, posle isključenja Milana Gajića.

"Dobro je da smo odigrali meč. Srpski nacionalni tim je jak, ali sudija je "ubio" meč na početku. Mnogi su stekli utisak da je isključenje preterano, ipak je u pitanju prijateljski meč. Svidela mi se želja igrača da igraju do poslednjeg minuta", rekao je Djukov, a prenose "RIA Novosti".

Selekcija Rusije naredni prijateljski meč igra u ponedeljak protiv Paragvaja, dok Srbiju istog dana očekuje duel na Kipru.

image