Sport

Zdjelar za RT Balkan: Crveni karton "ugasio" Srbiju, mi i Rusi smo bratski narodi

Vezista CSKA iz Moskve i reprezentacije Srbije prokomentarisao je za RT ubedljiv poraz "orlova" u Moskvi
Zdjelar za RT Balkan: Crveni karton "ugasio" Srbiju, mi i Rusi smo bratski narodi© RT Balkan / Dimitrije Mihajlović

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je ubedljiv poraz protiv Rusije 4:0 u prijateljskom susretu odigranom u Moskvi.

Rusija je prikazala odličnu igru, kaznila sve greške "orlova", naročito penal i crveni karton koje je skrivio Milan Gajić u 20. minutu utakmice.

Potez igrača CSKA iz Moskve bio je presudan, a u to veruje i njegov klupski saigrač i vezista Srbije, Saša Zdjelar. On je u izjavi za RT istakao baš taj trenutak kao odlučujući.

"Siguran sam da je utakmica do tog momenta bila dobra. Taj crveni karton je ugasio Srbiju posle toga je bilo jako teško da igramo i da se takmičimo. Igrač više na ovom nivou mnogo znači, kao što ste videli. U tojs ituaciji smo imali i crveni i penal. Imali smo neke momente, Luka i Mijat su imali neke šanse. Da smo ih iskoristili, možda smo mogli nekako da se vratimo u utakmicu. Mnogo je teško sa igračem manje na ovom nivou", počeo je Zdjelar.

"Siguran sam da bi utakmica bila mnogo bolja da se ovo nije dogodilo. Zato bih se zahvalio i srpskim i ruskim navijačima koji su došli jer mislim da smo mi bratski narodi i to treba da održavamo."

Nekadašnji igrač Partizana je pohvalio rusku selekciju za njihov nastup.

"Oni su željni ovakvih utakmica i velikih reprezentacija kao što je Srbija. Danas su pokazali svojoj naciji dobru utakmicu. Imaju jako dobru reprezentaciju i znam sve te momke, ali mislim da mi danas nismo bili na nivou."

image