Sport

Zvezda se raspucala i razbila Virtus - moćna partija za kraj crne serije

Ekipa Janisa Sferopulosa upisala je prvu evroligašku pobedu posle šest uzastopnih poraza i to na kakav način
Zvezda se raspucala i razbila Virtus - moćna partija za kraj crne serijeGetty © Nikola Krstic/MB Media / Contributor

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na domaćem terenu ekipu Virtusa rezultatom 94:79 u utakmici 31. kola Evrolige.

Crveno-beli su još uvek na 16. mestu na tabeli sa 11 pobeda i 20 poraza, dok je ekipa Virtusa na 8. poziciji sa 17 pobeda i 14 poraza.

Tokom prve i druge deonice ekipe su se smenjivale u vođstvu i nisu uspevale da se "odlepe". Virtus je tokom prve četvrtine došao do plus pet, najviše zahvaljujući Šengeliji koji je nosio svoju ekipu. Na drugoj strani razliku je pravio Nedović u napadu, kao i Bolomboj u odbrani.

U trećoj četvrtini domaći košarkaši su uspeli da odbiju nalet gostiju i očuvaju prednost koja je u jednom trenutku bila i dvocifrena. Zvezda je i tokom poslednje deonice uspevala da odoli pritiscima Virtusa, pogotovo kroz igru u reketu. Gosti nisu uspevali da poentiraju, čak i pored dobrih kretanja u napadu. Na drugoj strani Teodosić je razigravao svoju ekipu i vodio je do pobede.

U ekipi Crvene zvezde istakao se Nemanja Nedović sa 25 poena, tri skoka i sedam asistencija, dok je Džoel Bolomboj dodao 15 poena i pet skokova. U italijanskom klubu istakao se Tornike Šengelija sa 25 poena, četiri skoka i pet asistencija.

  • 22. mar 2024 • 21:00

    21:00

    Ubedljiva pobeda Crvene zvezde - 94:79

    Završena je utakmica u Areni, a Zvezda je maestralno odigrala poslednjih 10 minuta i uspela da ne samo privede meč kraju, već i da poveća prednost protiv italijanskog tima.

    U poslednjih 10 minuta su slavili 20:14, pa je tako Sferopulosova ekipa pobedila sa 15 poena razlike, što je njihov prvi trijumf od kraja januara.

    Najbolji je bio Nemanja Nedović sa 25 poena, dok su dvocifreni bili Bolomboj sa 15, Davidovac i Teodosić sa po 11 i Mitrović sa 10 poena.

  • 20:52

    37' - Zvezda i dalje na "plus devet"

    Gedraitis pogađa oba slobodna bacanja i sada je 84:75 na 3:36 do kraja utakmice.

  • 20:45

    35' - Zvezda se muči u napadu

    Petorka sa Ilićem, Bolombojem i Gedraitisom i Hangom ne uspeva da se snađe u napadima, ali u odbrani uspevaju da sačuvaju 79:73 na pet minuta do kraja meča.

  • 20:33

    Kraj treće četvrtine - Zvezda vodi 74:65

    Još jedna odlična četvrtina Zvezde, koja crveno-belima pripada rezultatom 36:33. Bilo je u jednom trenutku u finišu i "plus 11" posle trojke Nedovića, ali biće Sferopulosovi puleni zadovoljni sa devet poena prednosti pred odlučujućih 10 minuta.

    Šengelija sa 23 i Nedović sa 22 poena vode najveću bitku na meču.

  • 20:19

    26' - Virtus se vratio na 51:48

    Imala je Zvezda i 10 poena prednosti u jednom trenutku, ali se Virtus primakao pošto su pogodili čak četiri trojke u nizu.

    Po dva puta Šengelija i Lundberg su pogađali, što je dovelo ponovo meč u egal nakon onih 56:46.

  • 20:07

    22' - Stiže Zvezda do "plus osam"

    Zvezda vodi 52:44 u ranoj fazi treće deonice i to nakon prelepe akcije u kojoj Bolomboj zakucava posle alej-up dodavanja. Sjajna timska košarka crveno-belih u poslednjih nekoliko minuta.

  • 19:49

    Kraj prvog poluvremena -48:42 za Zvezdu!

    Zvezda je dobro odigrala drugi deo ove četvrtine, a naročito poslednji minut kada su postigli šest poena za poslednjih 16 sekundi! Prvo trojka, a onda odmah zatim i Miloša Teodosića uz zvuk sirene!

    Pravo niotkuda je Zvezda stigla do šest poena prednosti i kaznili su sve greške odbrane Virtusa. Najbolji poenter na meču je Šengelija u redovima gostiju sa 13 poena, a u Zvezdi sedam ima Tobi, a Bolomboj i Mitrović po šest.

  • 19:34

    16' - Zvezda vodi 33:32

    Mora Luka Banki da zove tajm-aut jer je Zvezda napravila seriju 6:0 i stigla do preokreta. Posle kontre i zakucvanja Tobija, crveno-beli su sada ti koji vode 33:32 u ne baš toliko inspirativnoj utakmici u dosadašnjoj fazi.

  • 19:28

    14' - Virtus na "plus pet"

    Stižu gosti do 32:27 u ranoj fazi druge četvrtine. Trojka Lomaša, uz poene Lundberga, Mikija i Abasa doneli su Virtusu najveću prednost do sada.

  • 19:20

    Kraj prve četvrtine - 21:23 za Virtus

    Solidna prva četvrtina crveno-belih, ujednačena od početka do kraja. Dalibor Ilić najbolji u timu Zvezde sa pet poena, po četiri su ubacili Bolomboj i Nedović.

    Zvezda jako dobro šutira, po 60% uspešnosti i za dva i za tri poena.

image