Sport

Šok u Formuli 1 - Ferari uzeo prva mesta, Ferstapen nije završio trku

Odvožena je i treća trka u novoj sezoni Formule 1, za Veliku nagradu Australije
Šok u Formuli 1 - Ferari uzeo prva mesta, Ferstapen nije završio trkuGetty © Quinn Rooney - Formula 1 / Contributor

Neočekivani epilog na stazi Albert Park u Melburnu, gde su prva dva mesta u trećoj trci šampionata odneli vozači Ferarija.

Iako poslednjih godina nismo navikli da gledamo vozače Skuderije na najvišim pozicijama, sada je to bio slučaj, pošto je Karlos Sainc junior slavio, a odmah iza njega se našao njegov klupski kolega Šarl Lekler.

Na trećoj poziciji je bio Lando Noris iz Meklarena, a četvrti njegov timski kolega Oskar Pjastri. Maks Ferstapen je bio samo jedan od dvojice vozača koji nije završio trku, pošto je već posle četiri kruga imao problema sa kočnicama.

Drugi vozač koji nije završio trku bio je Luis Hamilton, pa je sedmostruki prvak sveta mogao sa strane da gleda kako trijumf odnosi njegov budući tim, Ferari.

Inače, peto mesto zauzeo je Serhi Perez u bolidu Red Bula, a među 10 najboljih bili su još i Lens Strol, Juki Cunoda, Fernando Alonso, Niko Hulkenberg i Kevin Magnusen.

Maks Ferstapen je i dalje prvoplasiran nakon prve tri trke u sezone, pošto posle pobeda u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji ima 51 bod. Drugi je Lekler sa 47, a Serhio Perez na trećem mestu ima 46 bodova.

Sledeća trka Formule 1 vozi se 7. aprila u Japanu, posle čega će vozači u Šangaj i Majami, pre konačnog dolaska "najbržeg cirkusa" u Evropu.

image