Sport

Alkaraz nezaustavljiv u Americi, Zverev razbio Rusa na putu ka četvrtfinalu

Karlos Alkaraz nastavlja da pokazuje da je nezaustavljiv u Sjedinjenim Državama, pošto se bez problema plasirao u četvrtfinale mastersa u Majamiju
Alkaraz nezaustavljiv u Americi, Zverev razbio Rusa na putu ka četvrtfinaluGetty © Frey/TPN / Contributor

Osvajač nedavnog turnira u Indijan Velsu savladao je u utorak uveče Italijana Lorenca Muzetija 6:3, 6:3.

Ovom pobedom, Španac je nastavio da grabi ka šansi da osvoji američki "sanšajn dabl", odnosno prva dva mastersa u sezoni koja se igraju u SAD. Njemu će u četvrtfinalu rival biti Grigor Dimitrov.

Bugarin je eliminisao Huberta Hurkača posle preokreta 3:6, 6:3, 7:6 i tako uspeo da kompletira učešće u četvrtfinalima na svakom masters turniru u kalendaru.

Za to vreme, Janik Siner je bio bolji od Kristofera O'Konela 6:4, 6:3 i u četvrtfinalu će igrati protiv Tomaša Mahača. Nikola Jari je napravio iznenađenje eliminisavši Kaspera Ruda 7:6, 6:3, pa će u narednoj rundi igrati protiv Danila Medvedeva.

I dok je jedan Rus ranije stigao u četvrtfinale, tamo nije uspeo da se plasira Karen Hačanov. On je prelako izgubio od Aleksandera Zvereva 6:1, 6:4. Nemac će posle te pobede u četvrtfinalu igrati protiv Fabijana Marošana, Mađara koji je eliminisao devetog nosioca Aleksa de Minora 6:4, 0:6, 6:1.

Branilac trofeja u Majamiju je Medvedev, koji je prošle godine u finalu bio bolji od Janika Sinera.

image