Sport

Otkriveno stanje Aleksandra Mitrovića - ugrožen mu odlazak na Evropsko prvenstvo

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije je doživeo nezgodnu povredu, a u FSS se nadaju da momak iz Smedereva neće morati na operaciju
Otkriveno stanje Aleksandra Mitrovića - ugrožen mu odlazak na Evropsko prvenstvoGetty © Yasser Bakhsh / Stringer

Aleksandar Mitrović doživeo je povredu proteklog vikenda u dresu El Hilala, a prve informacije o njenoj ozbiljnosti nisu tako dobre, naročito ne iz ugla reprezentacije Srbije.

Srpski golgeter je povredio zadnju ložu na meču protiv El Šababa i prema prvim procenama postoji mogućnost odlaska na operaciju.

Ukoliko do toga dođe, Mitrović bi mogao da odsustvuje tri do četiri meseca i tako propusti Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, ali sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Stevan Stojaonović otkrio je šta je trenutno poznatno lekarima reprezentacije.

"Aleksandar Mitrović je pod budnim okom stručnjaka u Saudijskoj Arabiji. Lekar naše reprezentacije je na stalnoj vezi sa kolegama iz Al Hilala. Prema poslednjim informacijama koje smo dobili urađen je ultrazvuk i potvrđeno je ođtećenje mišića. Procena lekara je da će Aleksandar Mitrović morati da pauzira između tri do šest nedelja. pak, treba se suzdržati od bilo kakvih zaključaka. Večeras će Aleksandru Mitroviću biti urađena i magnetna rezonanca. Tu će lekari moći da stepen oštećenja mišića zadnje lože. Samim tim, biće jasno šta ga očekuje, odnosno kakav će oporavak uslediti", rekao je Stojanović za "Kurir".

U FSS se očigledno nadaju da Mitrović neće morati na operaciju i da bi mogao da ipak bude spreman za Evropsko prvenstvo, koje startuje za 74 dana, 14. juna.

image
VV inauguration
banner