Sport

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena najavio kraj - Mikel Hansen u Parizu završava karijeru

Danski rukometaš Mikel Hansen rekao je da će ovog leta završiti izuzetno bogatu karijeru i da bi voleo da se od rukometa oprosti na Olimpijskim igrama u Parizu
Jedan od najboljih rukometaša svih vremena najavio kraj - Mikel Hansen u Parizu završava karijeruGetty © Christof Koepsel

Mikel Hansen je već dve decenije jedan od najboljih rukometaša sveta, mnogi ga smatraju za jednog od najboljih u istoriji ovog sporta, ali došlo je vreme i za kraj.

"Već skoro 20 godina imam privilegiju da živim od sporta koji volim. Predstavljao sam neke od najvećih klubova na svetu. Uvek sam govorio da želim da prestanem onog dana kada više nema radosti i posvećenosti. I dalje ima, ali takođe mislim da sam došao do trenutka gde mogu da osetim da postoje druge stvari koje me privlače. Zbog toga osećam da je ovo leto savršeno vreme za kraj karijere. Uvek ću imati ogromnu ljubav prema sportu. Mislim da to niko neće dovoditi u pitanje", rekao je Hansen na konferenciji za novinare u Olborgu.

Danac je tri puta u karijeri proglašavan za najboljeg rukometaša sveta - 2011, 2015. i 2018. godine, a sa nacionalnim timom bio je svetski, evropski i olimpijski šampion.

Jedino šta Hansenu u karijeri nedostaje je titula klupskog prvaka Evrope.

Hansen se nada da će ovog leta uspeti da nađe mesto u selekciji Danske, kako bi se još jednom našao na olimpijskom turniru, pa da okači rukometne patike o klin.

Mikel Hansen je sa reprezentacijom Danske bio šampion Evrope 2012. godine, olimpijski šampion 2016. i trostruki svetski šampion 2019, 2021. i 2023. godine.

Na 266 utakmica za Dansku postigao 1.350 golova, uključujući 296 na Evropskom prvenstvu, što ga čini najboljim strelcem tog takmičenja svih vremena.

image
VV inauguration
banner