Sport

Amerikanac izvređao Jokića: On je najgori MVP u poslednjih 40 godina

Nikola Jokić ove sezone grabi ka trećoj MVP nagradi u NBA ligi u poslednje četiri sezone, pošto ponovo dominira u dresu Denvera
Amerikanac izvređao Jokića: On je najgori MVP u poslednjih 40 godinaGetty © AAron Ontiveroz / Contributor

Očekuje se da će čak 85 od 100 glasača za MVP-a dati svoj glas baš Srbinu, ali nekadašnji košarkaš Gilbert Arenas veruje da je Jokić najgori MVP u poslednjih 40 godina.

On je u jednom podkastu istakao da nema ničeg istorijskog u tome što radi Jokić, a njegove reči dovele su do burnih reakcija na društvenim mrežama.

"Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo", rekao je Arenas i dodao:

"Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, 8 skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski po tome? Centar koji je umalo zabeležio tripl-dabl u proseku. Zamalo, znači nije uspeo, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mesto u celoj ligi, 28 poena, 8 skokova i 13 asistencija, šta je istorijski po tome?"

Mada, postavlja se logično pitanje - šta je toliko korisno bilo u MVP sezonama igrača čiji su timovi bili daleko od najboljih, uprkos tako dobrim pojedinačnim učincima najkorisnijeg igrača?

image