Sport

Novi srpski olimpijac - ostavio Rusiju zbog Srbije, sad se kvalifikovao za Igre u Parizu

Srpska olimpijska delegacija raste polako, ali sigurno. Reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Aleksandar Komarov obezbedio je olimpijsku normu za učešće na Igrama u Parizu predstojećeg leta
Novi srpski olimpijac - ostavio Rusiju zbog Srbije, sad se kvalifikovao za Igre u ParizuGetty © Kadir Caliskan - United World Wrestling / Contributor

Komarov, rođeni Rus koji od 2024. godine predstavlja Srbiju, uspeo je da obezbedi vizu plasmanom u finale turnira evropskih kvalifikacija u Azerbejdžanu.

Komarov je u kategoriji do 87 kilograma osigurao tako što je u prvom kolu pobedio Ivana Hukleka iz Hrvatske, potom Nemca Hanesa Vagnera u četvrtfinalu i naposletku Turpala Ali Bisultanova iz Danske u polufinalu.

Sada srpski olimpijski tim za Pariz broji 81 sportistu, od čega su četvorica rvači - uz Komarova, tu su Mate Nemeš, Hetik Cabolov i Stevan Mićić.

Inače, Komarov potiče iz Sankt Peterburga i prethodno se takmičio pod zastavom Rusije, ali od ove godine predstavlja Srbiju.

Komarov je u februaru i doneo Srbiji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu. Inače je oženjen nekadašnjom srpskom reprezentativkom u rvanju Nevenom Vulović.

image