Sport

Duljaj otkrio problem: Samed Baždar želi da ode iz Partizana na leto

Fudbaleri Partizana u sredu dočekuju Voždovac u meču četvrtfinala Kupa Srbije, u kom će pokušati da se domognu same završnice takmičenja
Duljaj otkrio problem: Samed Baždar želi da ode iz Partizana na leto© Dusan Milenkovic/ATAImages

Nakon što su sada u teškoj poziciji u Superligi, sa četiri boda manje od Crvene zvezde ispustivši prednost na vrhu tabele, tim Igora Duljaja želi da se postara da u Kupu stigne do trofeja.

U poslednje vreme, Partizan u napadu predvodi mladi Samed Baždar, usled povrede Mateusa Saldanje, a njegove dobre partije su sve više tema u fudbalskoj javnosti.

No, trener Igor Duljaj izneo je zbog čega je baš Baždar dobio prednost u odnosu na Nemanju Nikolića.

"Ako bih hteo sebe da zaštitim stavio bih Nikolića u ekipu. Baždar ima 20 godina i moram da razmišljam šta je najbolje za klub. Samed je na radaru mnogih ekipa, upravo zbog igara u prvom timu. Čak i pored nedostataka, jer je nestrpljiv i sve hoće odmah. Moraju mladi igrači da shvate da ne može vreme da se preskoči i da postoji redosled koji mora da se poštuje i moramo da ga trpimo. I struka i tim, pa i ti stariji igrači među kojima je i Nikolić koji ga savetuje kako da se nosi u teškim momentima. Pošto razmišljam šta je najbolje za klub, ne za mene lično, onda gledamo koga možemo da stavimo u taj fudbalski izlog. Sada je to Baždar", rekao je Duljaj.

Strateg crno-belih veruje da je blizu dan kada će Baždar napustiti Humsku.

"Teško je oceniti da li će on biti sa nama naredne sezone. Znamo da Partizan živi od prodaje igrača. Ostali smo bez dvojice mladih igrača u zimskom prelaznom roku, mislim na Ilića i Belića, ali bez njihovih transfera klub ne bi mogao da funkcioniše. Koliko sam uspeo da primetim Baždar ima želju da ode i da se dokaže, video je primere kolega poput Stevanovića, Ilića, Milovanovića... Verovatno i sam vidi da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim najjačim evropskim klubovima. Ima želju da ide, naravno pod uslovom da Partizan profitira i uloži novac u novog mladog igrača kog ćemo potražiti prvo u omladinskoj školi. Ukoliko ga tamo nema, onda ćemo proširiti potragu na region", zaključio je Duljaj.

image