Sport

Novak se osvetio Musetiju i skinuo "italijansku kletvu" – sada sledi novi dužnik

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu pobedom nad Lorencom Musetijem
Novak se osvetio Musetiju i skinuo "italijansku kletvu" – sada sledi novi dužnikGetty © Mateo Villalba / Contributor

Đoković nije odigrao kao u drugoj rundi protiv Romana Safijulina, ali je uspeo da trijumfuje rezultatom 7:5, 6:3.

Novak se tako revanširao 22-godišnjem momku iz Toskane za poraz na istom ovom mestu, u istoj rundi, pre 12 meseci.

Takođe, prekinuo je i italijansku kletvu, savladavši rivala sa Apenina posle tri uzastopna neuspeha.

Svetski "broj 1" nije dobro započeo duel u "kneževini" i pretrpeo je brejk na samom startu, ali se ključni trenutak, ispostaviće se čitavog  susreta, dogodio u osmom gemu prvog seta.

Tada se Đoković žalio kod sudije Mohameda Lajanija da je jedna loptica bila u autu, publici se to nije dopalo i krenuli su zvižduci sa tribina. Dvostruki šampion u Monaku je to prihvatio kako jedino on ume, krenulo je tradicionalno dirigovanje zvižducima i mašina se upalila.

Baš u tom gemu je vratio zaostatak, a dvadesetak minuta kasnije u džepu je imao set i brejk viška.

Izgubio ga je i tada je krenula serija brejkova, ali je osvajač 24 grend slema bio jači od svega i posao je završio za dva sata.

On će se u četvrtfinalu sastati sa Aleksom de Minorom iz Australije, koji je u dva seta eliminisao sunarodnika Alekseja Popirina.

I popularni "demon" je dužnik Srbinu jer ga je savladao u prethodnom meču, bilo je to u januaru na Junajted kupu u Sidneju – 6:4, 6:4.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond 5.950.575 evra.

  • 11. apr 2024 • 16:49

    16:49

    7:5, 6:3 – Kraj! Pobeda Đokovića nad Musetijem!

    Uspeo je Novak da privede meč kraju i trijumfuje posle dva sata igre, rezultatom 7:5, 6:3!

  • 16:37

    7:5, 4:3 – Srbin ponovo pretrpeo brejk

    Imao je osvajač 24 grend slema veliku šansu da dođe na korak do pobede, ali je promašio dva poprilično jednostavna udarca. Uz veliku dozu sreće Museti je to iskoristio i još jednom vratio brejk – 7:5, 4:3.

  • 16:23

    7:5, 3:1 – Novi brejk Đokovića

    Visoka temperatura muči igrače koji imaju poteškoća kada su teški poeni u pitanju. Vidi se da teško dolaze do vazduha, ali u situacijama u kojima je važan fizički aspekt, Đoković je taj koji obično ima prednost. Ponovo pravi brejk i vodi 7:5, 3:1.

  • 16:15

    7:5, 2:1 – Museti brejkom prekinuo Đokovićevu seriju

    Posle četiri uzastopna gema, Đoković je pretrpeo brejk. Imao je dva loša voleja koje je Lorenco kaznio i došao do brejk prilika. Drugu je iskoristio nakon velike greške Srbina i smanjio na 7:5, 2:1.

  • 16:10

    7:5, 2:0 – Brejk Novaka!

    Najbolji igrač sveta je u seriji, sada sjajno čita igru rivala kojem je uz to i stao servis. Pasing-šotom po dijagonali iz bekhenda pravi novi brejk i vodi 7:5, 2:0.

  • 15:57

    7:5 – Đoković novim brejkom osvojio prvi set!

    Ponovo je srpski as sačekao svoju priliku, a ona je došla u 12. gemu u kojem je protivnik servirao za taj-brejk. Zadrhtala je ruka Musetiju, koji je nije izdržao pritisak, pa je dozvolio Novaku brejk šansu, a onda i napravio duplu servis grešku i Đoković je osvojio prvi set rezultatom 7:5.

  • 15:36

    4:4 – Brejk Đokovića!

    Konačno se probudio Đoković, a veliki udeo u tome imala je i publika. Navijači na tribinama nisu bili zadovoljni jednom njegovom reakcijom, ali nisu znali da će mu to samo pomoći. Ušao je u prepoznatljiv mod i vratio brejk za 4:4.

  • 15:19

    2:3 – Srpski as izbegao nove poteškoće

    Ponovo je pretio Lorenco, imao dve brejk prilike kojima bi verovatno rešio pobednika prvog seta u svoju korist. Ipak, izvukao se Đoković, a onda i odličnim smečom smanjio na 2:3.

  • 15:04

    1:2 – Đoković se upisao na semafor

    Drugi gem na servis Novaka bio je mnogo bolji i sigurniji. Početni udarac i dalje nije na očekivanom nivou, ali je ubacio nekoliko dobrih i sa "nulom" se upisao na semafor.

  • 15:01

    0:2 – Museti potvrdio stečenu prednost

    Momak iz Toskane je sigurno odservirao, nije dozvolio Đokoviću da ga ugrozi i potvrdio stečenu prednost za 0:2.

image