Sport

Srpski talas "poplavio" NBA ligu

Svih 15 utakmica odigrano je u NBA ligi u noći između petka i subote, a srpski internacionalci imali su zapaženu ulogu
Srpski talas "poplavio" NBA ligu© Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Nikola Jokić bio je tragičar Denvera koji je gotovo izvesno ostao bez prvog mesta na tabeli Zapadne konferencije, a Bogdan Bogdanović nije uspeo da spreči poraz svoje Atlante.

Kapiten "orlova" mogao je direktno da pomogne Jokić, ali Hoksi ipak nisu iznenadili Minesotu – 109:106.

Bogdan je na parketu proveo skoro 29 minuta i za to vreme ubacio 17 poena, uz polovičan procenat šuta iz igre (5/10).

Nekadašnji igrač Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta bio je veoma raspoložen u prve tri četvrtine, a onda je poslednji period otvorio sa tri vezana promašaja.

Zbog toga ga je trener Snajder poslao na klupu, gde je ostao do kraja utakmice.

Najefikasniji u ekipi Atlante bio je povratnik u ekipu posle povrde Tre Jang koji je utakmicu završio sa 19 poena i sedam uspešnih dodavanja, Hanter je imao 15 poena, dok je jedan manje imao Bruno Fernando.

Kod Minesote, Rudi Gober je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom od 25 poena i 19 skokova, dok je Nez Rid ubacio 19 poena.

Košarkaši Majamija su savladali Toronto reptorse sa 125:103 u pretposlednjem duelu regularnog dela NBA lige.

Hit je do pobede došao na krilima srpskog reprezentativca Nikole Jovića, koji je postigao 22 poena uz pet skokova i dve asistencije.

Ekipa Erika Spolstre se nalazi na osmom mestu Istoka sa 45 pobeda i 36 poraza, dok su Reptrosi na 12. poziciji sa skorom 25-56.

Pored Jovića, istakao se Haime Hakez Džunior sa 20 poena, četiri skoka i devet asistencija, a dvocifren je bio i Bem Adebajo sa 19 poena i šest skokova.

U ekipi Darka Rajakovića, najbolji je bio Ar Džej Beret sa 35 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Vašington je u utakmici bez rezultatskog značaja poražen na svom terenu od ekipe Čikaga – 129:127.

Vizardsi su pali u neizvesnoj završnici, zabeležili 66. neuspeh ove sezone, ali može da raduje još jedna odlična partija Tristana Tompsona.

Doskorašnji igrač Partizana nastavio je da koristi šansu i duel sa Bulsima završio je sa 19 poena (5/11 iz igre) i po jednim skokom, asistencijom, ukradenom loptom i blokadom za 22 minuta na parketu.

Najslabiji učinak od svih srpskih košarkaša zabeležili su Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, čiji Šarlot nije uspeo da izbegne poraz od najboljeg tima lige – Boston seltiksa.

"Zeleni" su na svom parketu lako izašli na kraj sa "stršljenovima" (131:98), Micić je postigao pet poena i tri asistencije, dok je Pokuševski zabeležio osam poena i pet skokova.

image
VV inauguration
banner