Sport

Nadal u utorak konačno na terenu: Spreman sam, mogu da se takmičim!

Španac je potvrdio da će nastupiti u Barseloni nakon uspešnog poslednjeg treninga
Nadal u utorak konačno na terenu: Spreman sam, mogu da se takmičim!Getty © Eric Alonso / Contributor

Legendarni Rafael Nadal se konačno vraća na teren, a to je i sam potvrdio uoči početka takmičenja na ATP turniru u Barseloni.

Majorčanin je u tom gradu čak 12 puta osvajao titulu, a sada je u razgovoru sa novinarima potvrdio da će posle brojnih problema sa povredama izaći na šljaku u Barseloni.

"Srećan sam što sam ovde, imam mnogo lepih sećanja na ovaj turnir. Dolazak ovde odlučen je u poslednji čas. Nedelja je bila pozitivna što se tiče treniranja i sutra ću biti na terenu. Poslednji trening je prošao dobro, osećaj je pozitivan", kaže Nadal kog na startu čeka okršaj sa Italijanom Flavijem Kobolijem.

Osvrnuo se i na to što Karlosa Alkaraza neće biti na turniru.

"To je negativna stvar, pre svega za njega, jer je povrđen. Želim mu svu sreću i brz oporavak. To su veoma loše vesti za ovaj turnir, izgubiti prvog nosioca u žrebu, a što se mene tiče ne bih još da razmišljam o polufinalu", rekao je Nadal, s obzirom na to da je po žrebu tada mogao da se sastane sa Alkarazom.

Za kraj, ohrabrio je navijače.

"Osećaj je bolji nego onaj koji sam imao u Majorci, osećam da mogu da se takmičim. Malo sam toga postigao ovih meseci, ali pokušaću usput da se nosim sa teretom. To je što je i čovek mora da živi sa tom neizvesnošću, da bude u stanju da sve gleda pozitivno i takmiči se, da bude u stanju da bude na jednom teniskom turniru", zaključio je Nadal.

image