Sport

Veliki problem za Partizan - Nađ odbio da zameni Duljaja, crno-beli bez trenera sa licencom

Fudbalski klub Partizan nalazi se u velikom problemu pred 173. "večiti" derbi. Igor Duljaj je suspendovan i neće moći da vodi ekipu, a prema pisanju domaćih medija, njegov pomoćnik Albert Nađ je odbio da preuzme tu odgovornost

Nesvakidašnja situacija odvija se u taboru crno-belih i to pred najbitniji deo sezone.

Igor Duljaj je zbog žutog kartona u porazu od Čukaričkog, zaradio suspenziju i neće moći da vodi svoj tim u "večitom" derbiju.

"Parni valjak" u plej-of fazu takmičenja ulazi sa sedam bodova zaostatka, pa će upravo duel sa Crvenom zvezdom biti verovatno i presudan u borbi za titulu.

Dodatni problem za Partizan nastao je kada je pomoćnik Igora Duljaja - Albert Nađ, odbio da preuzme odgovornost i ulogu šefa struke u "večitom derbiju".

Kako prenose domaći mediji, konkretno "Telegraf", Nađ je svoju odluku saopštio pred jutarnji trening crno-belih.

Dodaje se da je nakon intenzivne rasprave, napustio trening centar Partizana u Zemunu.

"Sport klub" navodi da je Nađ optužio Duljaja da je namerno dobio žuti karton protiv Čukaričkog, što je podstaklo njihovu oštru raspravu, koja je bila na ivici fizičkog sukoba.

Ostaje da se vidi kakav će biti epilog situacije, koja je dodatno zakomplikovana činjenicom da sem Alberta Nađa, niko u stručnom štabu Partizana ne poseduje UEFA Pro licencu, koja je neophodna za vođenje kluba na ovom nivou.

Bojan Zavišić i Bruno Fidalgo imaju licence za niži rang, dok je Marko Jovanović tek počeo da se školuje za trenerski posao.

Prema pisanju domaćih medija, jedina osoba koja bi ispunjavala uslov i mogla da vodi Partizan u "večitom" derbiju je Italijan Valerio Zudus, ali je on napustio klub iz Humske pre izvesnog vremena.

image