Sport

Harden i Klipersi ukrotili "telad", kasno paljenje Dončića i Irvinga

Očekivao se spektakl u "gradu anđela", ali je domaćin već u prvom poluvremenu ugasio sve nade gostiju
Harden i Klipersi ukrotili "telad", kasno paljenje Dončića i Irvinga© Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Košarkaši Los Anđeles klipersa poveli su 1-0 protiv Dalasa u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Klipersi su ukrotili "telad" rezultatom (109:97) i na najbolji način započeli doigravanje protiv jedne od najefikasnijih ekipa u ligi.

Trener Tajron Lu nije mogao da računa na Kavaja Lenarda, kog muči koleno i koji je sada pod znakom pitanja i za Olimpijske igre u Parizu, ali je stvari u svoje ruke uzeo Džejms Harden.

Domaćini su igrali sjajnu odbranu u prvom poluvremenu, a posebno u drugoj četvrtini u kojoj su dopustili samo osam poena Meveriksima.

Sve to je u napadu nagrađivao Harden, koji je trojkama stvorio prednost, a Klipersi je rutinski sačuvali.

Nekadašnji igrač Oklahome, Hjustona i Bruklina je duel završio sa 28 poena i osam asistencija.

Vrlo zapažen učinak pod košem imao je hrvatski centar Ivica Zubac, koji je kompletirao dabl-dabl sa 20 poena i 15 skokova.

Pol Džordž je povukao u poslednjem kvartalu, meč završio sa 22 poena i šest skokova, dok su dvocifreni bili još Terens Men sa 13 poena i devet skokova, odnosno Rasel Vestbruk sa 13 poena i po četiri uhvaćene lopte i asistencije.

Na drugoj strani su praktično dve trećine poena postigli Luka Dončić i Kajri Irving. Dončić je imao 33 poena, 13 skokova i šest uspešnih dodavanja, dok je Irving stao na 31 poenu.

Ekipa iz Teksasa tek je u finišu uspela da izbegne debakl, ali snage za preokret nije bilo i prvu pobedu će morati da potraži u sredu od 4.00 na istom ovom mestu.

U ostalim utakmicama do vođstva u seriji došli su Milvoki baksi protiv Indijana pejsersa, odnosno Oklahoma Siti tander protiv Nju Orleans pelikansa.

image