Sport

Beker: Neću ponovo biti Đokovićev trener, ali nemojte ga otpisivati

Legendarni Nemac je u periodu od 2014. do 2016. godine bio trener Novaka Đokovića i sa njim osvojio 25 titula – šest grend slemova i 14 mastersa
Beker: Neću ponovo biti Đokovićev trener, ali nemojte ga otpisivatiGetty © Angel Martinez / Stringer

Boris Beker dao je veliki intervju za zvanični sajt akademije "Laureus" koja svake godine dodeljuje nagrade najboljim sportistima, u kojem je bilo reči o mnogim temama, između ostalih i karijeri Novaka Đokovića.

Nekadašnji svetski "broj 1" prokomentarisao je situaciju u kojoj se nalazi Novak, pošto od početka sezone ne igra na očekivanom nivou.

Najbolji igrač svih vremena već nekoliko meseci nema osvojen pehar, na Australijan openu je izgubio u polufinalu, a potom su usledili neuspesi na mastersima u Indijan Velsu i Monte Karlu.

U međuvremenu je završio izuzetno uspešnu saradnju sa Goranom Ivaniševićem, na čije mesto je, barem za sada, došao Nenad Zimonjić.

"Mislim da sada traži nešto drugačije, ali nisam siguran da i on zna šta je to", počeo je Beker.

"Uvek će mi biti blizak prijatelj, stalno pričamo o tenisu. Međutim, ne postoji mogućnost da ponovo budem njegov trener jer sam to već radio. Neću se vratiti."

Đoković je odustao od nastupa na mastersu u Madridu, što Boris vidi kao pogrešan potez.

"Iznenadila me je njegova odluka da propusti Madrid. Mislim da su mu u ovom trenutku potrebni mečevi, potrebno mu je takmičenje. Ali on ima svoj raspored."

Ipak, i 56-godišnjak iz Lajmena svestan je o kakvom se čoveku radi i da je Srbin sposoban da veoma brzo stvari preokrene u svoju korist.

"Verujem da mu je osvajanje zlata za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu glavni cilj, pa je možda rasporedio svoj kalendar tako da bude svež u julu. Moguće je da je to razlog. Nikada ga ne smete potceniti i otpisati", zaključio je Beker.

Čuveni Nemac, poznat pod nadimkom "bum bum" zbog svog agresivnog stila igre, govorio je i o raskidu saradnje sa Holgerom Runeom kojeg je trenirao nešto manje od četiri meseca, kao i želji da se posle zatvorske kazne vrati na Vimbldon, turnir na kojem je ostvario najveće uspehe u karijeri.

Đoković je inače jedan od glavnih favorita da na dodeli "Laureus" nagrada peti put u karijeri bude proglašen za najboljeg sportistu sveta.

image