Sport

Kraljevski doček za kralja – Novak došao u Madrid da gleda "El klasiko", pa da još jednom pokori svet

Najbolji teniser svih vremena bio specijalni gost "kraljevskog kluba"
Kraljevski doček za kralja – Novak došao u Madrid da gleda "El klasiko", pa da još jednom pokori svetGetty © Julian Finney

Novak Đoković prisustvovao je u nedelju uveče najvećoj utakmici na svetu – "El klasiku" između fudbalera Real Madrida i Barselone.

Đoković je bio specijalni gost Reala i predsednika Florentina Pereza, koji ga je u svečanoj loži ugostio među mnogim svetskim zvezdama.

Novak od Pereza dobio dres "kraljevskog kluba" sa brojem jedan i gledao preokret i pobedu domaćina rezultatom 3:2.

Među zvanicama su bili i legendarni igrač američkog fudbala i Đokovićev veliki prijatelj Tom Brejdi, kao i holivudski glumac Endi Garsija.

Teniski "broj 1" je odlučio da ne nastupi na mastersu u Madridu koji je na programu od 24. aprila do 5. maja, ali se ipak pojavio u prestonici Španije.

Razlog za to je dodela "Laureus" nagrada koja će biti organizovana u ponedeljak uveče upravo u Madridu.

Novak je nominovan je za najboljeg sportistu sveta posle jedne od najboljih sezona u karijeri.

Đoković je četiri puta u karijeri osvajao ovaj prestižni trofej (2012, 2015, 2016. i 2019. godine), a i ove će biti jedan od najvećih favorita.

Pored njega, u konkurenciji su još Mondo Duplantis (Švedska) i Noa Lajls (SAD), automobilista Maks Ferstapen (Holandija), te fudbaleri Erling Holand (Norveška) i Lionel Mesi (Argentina).

image