Sport

Spektakl u "El klasiku" - Barsa dva puta vodila, Real slavi pobedu i titulu

Džud Belingem je još jednom ove sezone bio presudan, pošto je u nadoknadi vremena rešio najveći derbi španskog fudbala
Spektakl u "El klasiku" - Barsa dva puta vodila, Real slavi pobedu i tituluGetty © David Ramos / Staff

Fudbaleri Real Madrida stigli su nadomak osvajanja titule prvaka Španije, pošto su u direktnom okršaju protiv najvećeg rivala Barselone stigli do izuzetno vrednog trijumfa.

Spektakularni "El klasiko" pripao je timu Karla Ančelotija, koji je slavio 3:2 na "Santjago Bernabeuu" uprkos tome što su dva puta imali po gol zaostatka.

Sve je loše počelo po Real kada je Andreas Kristensen zatresao mrežu na asistenciju Rafinje već u 6. minutu, za vođstvo gostiju iz Katalonije. U 18. minutu je Vinisijus izjednačio iz penala, a u nastavku je Barsa ponovo povela.

Ovog puta je to bio Fermin Lopez u 69. minutu, ali vođstvo Ćavijevog tima je ovaj put trajalo još kraće. Lukas Vaskez je četiri minuta kasnije izjednačio, da bi pobedu Real 3:2 doneo fenomenalni Džud Belingem u 91. minutu.

Belingem je tako stigao do 21 pogotka, a ima i 10 asistencija ove sezone, njegovoj prvoj u Real Madridu. Ovom pobedom Real je pobegao Barseloni na čelu Primere na čak 11 bodova prednosti.

Kako je do kraja sezone ostalo još samo šest kola, u Realu već polako mogu da spremaju veliko slavlje. I to u nedelji u kojoj je Real prošao u polufinale Lige šampiona, a Barselona bila bolno eliminisana.

image