Sport

Ćavi o sudiji koji je "upropastio meč", Gundogan o skupo plaćenim greškama

Trener Barselone okrivio sudiju za poraz od PSŽ-a, dok je Ilkaj Gundogan bio realan i rekao da se svaka greška plaća u Ligi šampiona
Ćavi o sudiji koji je "upropastio meč", Gundogan o skupo plaćenim greškamaGetty © Adria Puig/Anadolu

Barselona je eliminacisana od Pari Sen Žermena u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto je na svom terenu poražena od PSŽ-a rezultatom 4:1.

Katalonski klub nije izborio plasman u polufinale LŠ iako je u prvom meču odigranom prošle nedelje u Parizu pobedio 3:2, a u revanšu poveo golom Rafinje.

"Veoma sam razočaran i ovo je frustrirajuće za nas zato što smo bili u veoma dobroj poziciji, ne samo posle prvog meča, već i nakon što smo poveli i u revanšu. Sve je bilo u našim rukama i onda smo sve to prelako prokockali", rekao je Gundogan.

Barselona je meč završila sa igračem manje, pošto je u 29. minutu isključen Ronald Arauho.

"Ako ga je faulirao, onda je crveni karton, ali nisam video usporeni snimak. U takvim ključnim trenucima moraš da budeš siguran da stižeš prvi do lopte. Bolje je i primiti gol, nego ostati sa igračem manje. Možda čak napadač ne bi ni stigao loptu ili ne bi rešio tu situaciju golom. Najteže je ostati sa igračem manje i na takav način dobiti crveni karton."

Gundogan je rekao da se u Ligi šampiona svaka greška kažnjava.

"U Ligi šampiona nije bitno ko ti je protivnik, svaki detalj se kažnjava. Žao mi je, veoma smo razočarani, imali smo sve pod kontrolom", naveo je Gundogan.

Trener Barselone Ćavi Ernandez dobio je crveni karton u 56. minutu, a on krivi sudiju za poraz svog tima.

"Sudija je sve uništio. Promenio je tok utakmice i kompletan dvomeč. Bila je to katastrofa. Nema svrhe pričati o utakmici", istakao je Ćavi.

PSŽ će u polufinalu LŠ igrati protiv Borusije iz Dortmunda.

image
VV inauguration
banner