Sport

Kirjos o "velikoj trojci": Novak, Rodžer i Rafa se sigurno pitaju kako su uspeli da izgube od mene

Kontroverzni Australijanac neće ostati upamćen samo po svojim postupcima i izjavama, već i po učinku kojim ne može da se pohvali mnogo igrača
Kirjos o "velikoj trojci": Novak, Rodžer i Rafa se sigurno pitaju kako su uspeli da izgube od mene© Youtube screenshot/Naomi Osaka x Hana Kuma

Nik Kirjos je u karijeri mogao da ostvari mnogo više nego što jeste, ali je i tako igrao finale Vimbldona i osvojio Australijan open u dublu.

Do sada je sedam puta podizao pehare na turnirima i stigao do 13. mesta na ATP rang-listi, što mu je najbolji plasman u karijeri.

I ne samo to, jedan je od retkih koji može da se pohvali činjenicom da je barem po jednom pobedio svakog člana "velike trojke" – Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

jedan je iz probrane grupe igrača koji mogu da se pohvale da su tokom karijere pobedili sve pripadnike tzv. velike trojke.

Kirjos je i član još malobrojnije grupe onih koji imaju pozitivan skor protiv Novaka Đokovića (2:1), a 3:6, protiv Nadala i 1:6 protiv Rodžera Federera koji mu je očigledno najmanje odgovara.

"Mislim da Federer, Nadal i Đoković nikada nisu pomislili da će izgubiti od mene. Mislim da se osvrću i kažu: 'Kako smo, dođavola, uspeli da izgubimo od njega?", rekao je Kirjos u podkastu sa koleginicom Naomi Osakom.

Svestan je momak iz Kanbere da je mogao mnogo više jer je najbolje pobeđivao iako nije bio potpuno posvećen tenisu.

"Valjda razmišljam o tome koliko sam tada bio neprofesionalan. Nisam se dao u potpunosti igri. Nisam trenirao sve vreme i to se desilo veoma rano u mojoj karijeri", zaključio je Kirjos.

Australijanac ima 28 godina, ali je već dugo van terena zbog brojnih povreda i operacija. Poslednji meč odigrao je prošlog juna na turniru u Štutgartu, ali je najavio da će se uskoro vratiti.

Od turnirskih nagrada zaradio je 12,5 miliona dolara, mnogo manje nego od sponzorskih ugovora.

image
VV inauguration
banner