Sport

"Gledao sam Džordana, Kobija, Šeka i Lebrona - ali Jokić je najbolji kog sam video"

Legendarni američki trener je imao neverovatne reči hvale na račun srpskog centra
"Gledao sam Džordana, Kobija, Šeka i Lebrona - ali Jokić je najbolji kog sam video"Getty © Andy Cross/MediaNews Group/The Denver Post via Getty Images / Contributor

Nikola Jokić nastavlja da oduševljava ljubitelje košarke svojim partijama u NBA ligi, pošto je proteklog vikenda poveo Denver ka vođstvu 1:0 u prvoj rundi plej-ofa protiv Los Anđeles Lejkersa.

Njegova sjajna igra donela mu je brojne velike pohvale, a zasigurno najveća stigla je od strane čuvenog trenera Džordža Karla.

Jedan od samo devetorice koji je ostvario više od 1.000 pobeda u NBA ligi dao je neverovatnu pohvalu Jokiću, koji je trenutno i favorit za osvajanje treće MVP nagrade u najjačoj ligi sveta.

"U košarci sam 50 godina, gledao sam neverovatne igrače, uključujući Konija (Hokinsa), Džulijusa (Irvinga), Majkla (Džordana), Tima (Dankana), Šeka (O'Nila), KAJ (Karima Abdul-Džabara), Kobija (Brajanta) i LBJ (Lebrona Džejmsa). Ali s ove tačke, mislim da je Jokić verovatno najbolji igrač koga sam gledao da igra košarku", napisao je Karl na "Tviteru".

Istina, Karl je tokom trenerske karijere najduže sedeo na klupi Denvera, pa je verovatno donekle i subjektivan, ali ovakve reči zasigurno imaju veliku težinu.

image