Sport

Meksi i Embid doneli Siksersima brejk u Njujorku, Baksi se vraćaju u život

Košarkaši Filadelfije savladali su u Njujorku ekipu Niksa sa 112:106, posle produžetka, čime su smanjili prednost rivala na 3:2 u seriji. Bez Janisa, Milvoki savladao Indijanu 115:92 i produžio plej-of seriju. Klivlend na svom terenu bolji od Orlanda 104:103

I dalje nije završena nijedna serija prve runde plej-ofa na Istoku, a Filadelfija i Milvoku smanjili su prednost rivala na 3:2 u pobedama.

Siksersi su na krilima Tajrisa Meksija i Džoela Embida došli do brejka u Njujorku i to posle produžetka - 112:106.

Meksi, koji je nedavno izabran za igrača koji je najviše napredovao, ubacio je 46 poena u "Medison skver gardenu", dok je prošlogodišnji MVP dodao tripl-dabl - 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija.

Niksima nije pomogla ni još jedna fantastična partija Džejlena Bransona, koji je postigao 40 poena, pa se serija ponovo vraća u Filadelfiju.

Baksi su bili veliki favoriti na Istoku, ali su bez Janisa Adetokumba u velikom zaostatku protiv Indijane.

Ipak, Milvoki je savladao Pejserse 115:92 i smanjio na 3:2 u seriji, pa će Indijana novu meč loptu za prolazak u narednu rundu imati na svom terenu.

Kris Midlton i Bobi Portis bili su najbolji na meču sa po 29 ubačenih poena, dok se u poraženoj ekipi istakao Tajris Halibarton sa 16.

Klivlend je i treći put u plej-ofu savladao ekipu Orlanda na svom terenu, ovoga puta sa tesnih 104:103, pa Kavsi vode sa 3:2 u seriji.

Donovan Mičel je postigao 28 poena za pobednika, Darijus Garland je dodao 23, dok je u ekipi Medžika odličan bio Paolo Bankero sa 39 poena.

image