Sport

Počinje rasplet u Superligi - Zvezda protiv TSC-a može i do titule, Partizan protiv Vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde u 33. kolu Superlige Srbije na svom terenu dočekuju ekipu TSC-a, a u slučaju povoljnih rezultata crveno-beli bi mogli i da obezbede osvajanje nove titule. Crno-beli igraju u Humskoj protiv Vojvodine, a prvi put će kao samostalni trener ekipu predvoditi Albert Nađ
Počinje rasplet u Superligi - Zvezda protiv TSC-a može i do titule, Partizan protiv Vojvodine© Dusan Milenkovic/ATAImages

Crvena zvezda nadomak je osvajanje 35. titule nacionalnog šampiona u klupskoj istoriji, a ekipa Vladana Milojevića mogla bi da je obezbedi već posle 33. kola, u zavisnosti od rezultata dva meča u Beogradu.

Crveno-beli od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" igraju protiv TSC-a, ali će pre toga gledati meč u Humskoj, u kojem se sastaju Partizan i Vojvodina (16.55).

Zvezda ima 11 bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala, na pet kola do kraja prvenstva, pa do titule mogu već u 33. kolu, u dva scenarija.

Prvi scenario je da Crvena zvezda savlada TSC na "Marakani", a da Partizan ne pobedi Vojvodinu, čime bi crveno-beli četiri kola pred kraj sezone imali 13 ili 14 bodova više od večitog rivala.

Drugi scenario je da Crvena zvezda remizira sa TSC-om, a da Partizan izgubi od Vojvodine, čime bi prednost iznosila 12 bodova, a s obzirom na činjenicu da su crveno-beli plej-of dočekali kao prvoplasirani, te da se to gleda ispred međusobnog skora i gol razlike, šampionska trka bi bila rešena.

Partizan će protiv Vojvodine igrati sa novim trenerom na klupi - Albert Nađ nasledio je Igora Duljaja, posle serije od četiri poraza, pa će nekadašnji fudbaler prvi put voditi ekipu kao samostalni trener.

Istina, Nađ je pre dva kola imao "generalnu probu", pošto je predvodio crno-bele u 173. "večitom" derbiju, pošto je Duljaj bio suspendovan zbog nagomilanih žutih kartona.

Partizan beži TSC-u četiri boda, a drugo mesto na tabeli donosi kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.

Zvezda nakon TSC-a igra sa Mladosti (gostovanje), Radničkim 1923 (kod kuće), Napretkom (gostovanje) i Čukaričkim (kod kuće).

Partizan posle Vojvodine očekuju susreti protiv Napretka (gostovanje), Mladosti (kod kuće), Čukarički (gostovanje) i Radničkog 1923 (kod kuće).

U ostalim utakmicama 33. kola plej-ofa Superlige Radnički u Kragujevcu dočekuje ekipu Mladosti, dok na Banovom brdu igraju Čukarički i Napredak.

image