Sport

Čuveni MMA borac u Beogradu: Postoji posebna veza između naših naroda - Rusi i Srbi braća zauvek!

Fjodor Jemeljanenko nalazi se u Beogradu kao specijalni gost Evropskog prvenstva u sambu, a na konferenciji za medije rekao je da mu je Srbija voljena zemlja, iako je rođen u Rusiji
Čuveni MMA borac u Beogradu: Postoji posebna veza između naših naroda - Rusi i Srbi braća zauvek!© Antonio Ahel/ATAImages

Fjodor Jemeljanenko specijalni je gost Evropskog prvenstva u sambu, koje će se od 9. do 12. maja održati u Novom Sadu, a na konferenciji za medije u Beogradu govorio je o tome koliko voli našu zemlju.

"Srbija je moja voljena zemlja. Mnogo sam putovao po Srbiji, posećivao svetinje i manastire. Srpski narod je mnogo stradao. Rusija je moja rodna zemlja, ali volim Srbiju", rekao je Jemeljanenko.

Nekadašnji šampion Rusije u džudou, ali i svetski sambo prvak u teškoj kategoriji istakao je da rado dolazi u Srbiju.

Dan pre početka takmičenja, čuveni ruski borac posetio je Hram Svetog Save.

Jemeljanenko je još jednom istakao posebnu vezu između srpskog i ruskog naroda.

"Nijedan narod ne voli Rusiju kao Srbi, postoji posebna veza između naših naroda. Zato postoji fraza da su Rusi i Srbi braća zauvek."

Jemeljanenko se smatra jednim od najboljih boraca u istoriji MMA, a nadimak "poslednji car" dovoljno govori o kvalitetu i statusu ruskog šampiona.

Na Evropskom prvenstvu u sambu očekuje se učešće boraca iz 30 zemalja.

Za takmičare u kombat sambu Evropsko prvenstvo će biti jedan od kvalifikacionih turnira za Svetske igre koje se održavaju 2025. godine u Čengduu (Kina).

image