Sport

Rangnik objavio spisak Austrije - igraju protiv Srbije, a tu je Arnautović

Jedan od glavnih aduta reprezentacije Austrije je i igrač srpskog porekla Marko Arnautović, koji će imati priliku da nastupi protiv "orlova" 4. juna
Rangnik objavio spisak Austrije - igraju protiv Srbije, a tu je ArnautovićGetty © Tullio Puglia - UEFA / Contributor

Selektor fudbalera Austrije Ralf Rangnik saopštio je širi spisak od 29 igrača koji konkurišu za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula.

Rangnik će 7. juna objaviti konačan spisak od 26 igrača koji će predstavljati tu selekciju, a pre samog turnira će igrati i protiv reprezentacije Srbije 4. juna u Beču, u sklopu priprema za Euro.

Četa Ralfa Rangnika će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi D protiv Francuske (17. juna), Poljske (21. juna) i Holandije (25. juna). Na spisku su:

  • Golmani: Niklas Hedl, Tobijas Laval, Hajnc Lindner, Patrik Penc.
  • Defanzivci: Flavijus Daniliuc, Kevin Danso, Štefan Lajner, Filip Linhart, Filip Mvene, Štefan Poš, Leopold Kerfeld, Gernot Trauner, Maksimilijan Veber.
  • Vezisti: Tierno Balo, Kristof Baumgartner, Florijan Grilič, Marko Grul, Florijan Kajnc, Konrad Lajmer, Aleksander Pras, Marsel Zabicer, Matijas Sejdl, Romano Šmid, Nikolas Sejvald, Patrik Vimer.
  • Napadači: Marko Arnautović, Maksimilijan Entrup, Mihael Gregorič, Andreas Vajman.

Rangnik je saopštio i spisak rezevrnih igrača od kojih bi neko mogao da se nađe na konačnom spisku ukoliko bude povreda.

Na njemu su golmani Danijel Bahman i Cican Stanković; defanzivci Samson Bajdo i Marko Fridl; vezisti Muhamed Čam, Kristof Lang, Dejan Ljubičić, Manprit Sarkarija i Kevin Šteger; i napadači Džunior Adamu, Gvido Burgštaler i Benedikt Pihler.

image