Sport

Ispadneš iz Premijer lige, a nagrada ti je klupa Bajerna - neočekivana odluka velikana

Vensan Kompani trebalo bi da sedne na klupu nemačkog giganta iako je ove sezone imao neuspešnu sezonu na klupi Barnlija
Ispadneš iz Premijer lige, a nagrada ti je klupa Bajerna - neočekivana odluka velikanaGetty © Richard Sellers - PA Images / Contributor

Neočekivana vest stiže iz Engleske, gde su se pojavile informacije da je Vensan Kompani vrlo blizu da postane novi trener Bajerna iz Minhena.

Ova vest mnoge je iznenadila, imajući u vidu da je Kompani protekle sezone ispao iz Premijer lige vodeći ekipu Barnlija.

Nakon što ih je Belgijanac uveo u najbogatiju ligu sveta, nije uspeo da ih tamo zadrži, ali očito na "Alijanc areni" to ne smatraju kao veliki problem.

Naime, veći problem za Bavarce ovog proleća je činjenica da ih je nekolicina trenera odbila. Nakon odluke da otpuste Tomasa Tuhela na kraju sezone, redom su ih odbijali Ćabi Alonso i Ralf Rangnik, ništa nije bilo ni od Hansija Flika, a potom je i sam Tuhel odbio da ipak ostane na mestu trenera.

Zato je izbor pao na Kompanija, čiji Barnli je osvojio samo 24 poena u 38 mečeva ove sezone. Kompani je svojevremeno igrao u Nemačkoj, kada je bio defanzivac HSV-a, ali pitanje je da li je 38-godišnjak spreman za ovako veliki izazov, naročito nakon sezone u kojoj Bajern nije osvojio nijedan trofej po prvi put posle 12 godina.

image