Srbija i Balkan

Brnabić: Članstvo tzv. Kosova nije na dnevnom redu Interpola

Članstvo "Kosova" u međunarodnoj policijskoj organizaciji nije na dnevnom redu sadašnjeg predsednika
Brnabić: Članstvo tzv. Kosova nije na dnevnom redu InterpolaGetty © Uriel Sinai / Stringer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se tokom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima sastala i sa predsednikom Interpola i prenela da je od njega dobila informaciju da članstvo "Kosova" u međunarodnoj policijskog organizaciji neće biti na dnevnom redu za vreme njegovog mandata.

Brnabić je za TV Pink rekla da je predsednik Interpola general major Ahmed Naser Al Raisi rekao da će se za njegovog mandata truditi da ne politizuje tu organizaciju, što znači, kako je dodala, "da nemamo na dnevnom redu članstvo takozvanog Kosova u Interpolu".

Ona je dodala da Srbija ulaže sve napore da tzv. Kosovo ne postane član međunarodnih organizacija, ali je naglasila da su dve ključne Interpol i Unesko.

"Već juče sam mu uputila zvanično pismo i poziv da dođe i poseti Srbiju da razgovaramo dalje o produbljivanju saradnje, posebno u oblasti sajber kriminala i sajber bezbednosti i svih onih pretnji koje imamo i protiv kojih se uspešno borimo, a u šta ćemo ulagati više novca u budućnosti", rekla je Brnabić, a preneo Tanjug.

image