Srbija i Balkan

Hovenijer: SAD pozdravljaju odluku "Kosova" da prihvati predlog Evropske unije

Privremeni sporazum doneće značajne koristi i Kosovu i Srbiji, kaže Džefri Hovenijer
Hovenijer: SAD pozdravljaju odluku "Kosova" da prihvati predlog Evropske unijewww.globallookpress.com © www.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer rekao je danas da Amerika pozdravlja odluku Prištine da, u principu, prihvati predlog Evropske unije i istakao da će privremeni sporazum doneti značajne koristi i "Kosovu" i Srbiji.

On je, takođe, poručio da će SAD nastaviti da pružaju podršku dijalogu koji vodi Evropska unija.

"Sjedinjene Američke Države su ohrabrene i pozdravljaju odluku Kosova da u principu prihvati predlog EU, a mi ćemo nastaviti da pružamo punu podršku dijalogu koji vodi EU. Privremeni sporazum doneće značajne koristi i Kosovu i Srbiji", napisao je Hovenijer na Tviteru.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je ranije danas, nakon razgovora u Prištini sa premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu da mu je drago da je Priština "u principu prihvatila predlog EU" i najavio nastavak razgovora na sastanku na visokom nivou.

image