Srbija i Balkan

Šeik Bin Zajed sa Vučićem posetio štand Srbije na sajmu naoružanja (FOTO)

Na štandu Srbije predstavljeno je više domaćih kompanija iz odbrambene i namenske industrije
Šeik Bin Zajed sa Vučićem posetio štand Srbije na sajmu naoružanja (FOTO)© Instagram/buducnostsrbijeav

Šeik Muhamed Bin Zajed al Nahjan, predsednik UAE, posetio je štand Srbije u okviru šesnaestog po redu Međunarodnog sajma vojnog naoružanja i opreme "IDEKS 2023" u Abu Dabiju.

Na štandu ga je srdačno dočekao predsednik Aleksandar Vučić, a potom mu predstavio šta je sve izloženo.

Na štandu Srbije predstavljeno je više domaćih kompanija iz odbrambene i namenske industrije, koje predvodi generator domaće odbrambene industrije, "Jugoimport - SDPR".

Izložene su makete opreme i oružja domaće proizvodnje, među kojima su makete oklopnog vozila "lazar", "lazar 3 ", "miloš", "miloš 2", višecevni raketni sistem "tamnava", samohodna haubica "nora", pešadijsko naoružanje i minobacačka municija različitog kalibra, municija malog, srednjeg i velikog kalibra za različite kopnene i vazduhoplovne platforme, rakete za artiljerijske sisteme, nišanske sprave, kao i zaštitno-balistička oprema.

Posle prikaza maketa, održan je i sastanak sa šeikom Bin zajedom, kojem su prisustvovali predsednik Vučić i predstavnici Ministarstva odbrane.

U obilasku štanda bili su ministar odbrane Miloš Vučević, pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, ambasador UAE u Beogradu Mubarak al Daheri, predstavnici kompanije "Jugoimport-SDPR".

Sajam u Abu Dabiju se održava pod pokroviteljstvom šeika Muhameda Bin Zajeda al Nahjana, i to je najveći i najznačajniji sajam ovog tipa u svetu, na kojem se predstavlja najnovija oprema, oružje, inovacije i tehnologije iz odbrambenog sektora iz celog sveta. Na jednom mestu okupilo se više od 1.350 izlagača iz 65 država, kao i 350 visokih delegacija iz celog sveta.

image