Srbija i Balkan

Rode slavi "diplomatske odnose" sa čedom Zapada: Cilj je napraviti od "Kosova" uspešnu priču

Proslavi u predstavništvu Nemačke u Prištini prisustvovao je i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti
Rode slavi "diplomatske odnose" sa čedom Zapada: Cilj je napraviti od "Kosova" uspešnu pričuGetty © Chris Hondros

Izaslanik Nemačke u Prištini Jorn Rode rekao je, povodom 15 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između Nemačke i samoproglašenog Kosova, da je njihov zajednički cilj da od tzv. Kosova naprave uspešnu priču.

On je na Tviteru napisao i da Nemačka i samoproglašeno Kosovo obeležavaju i 10 godina uspešne ekonomske saradnje, te pohvalio kosovske lidere zbog njihove otvorenosti ka nemačkim partnerima.

"Nemačka će nastaviti da nudi podršku, savete i konstruktivnu kritiku. Naš zajednički cilj je napraviti od 'Kosova' uspešnu priču", poručio je Rode.

Proslavi u predstavništvu Nemačke u Prištini prisustvovao je i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Podsećamo, Jorn Rode ne krije simpatije prema samoproglašenom Kosovu i prištinskom rukovodstvu. Uprkos tome što je pozivao na poštovanje potpisanih sporazuma, te formiranje ZSO, Rode je praktično svako obraćanje medijima iskoristio da optuži Srbe za nestabilnu situaciju na KiM. 

image
VV inauguration
banner