Srbija i Balkan

Izbori u Crnoj Gori: U ponoć ističe rok za predaju kandidatura za predsednika zemlje

DIK je do sada utvrdio predsedničke kandidature lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković i lidera DPS-a Mila Đukanovića
Izbori u Crnoj Gori: U ponoć ističe rok za predaju kandidatura za predsednika zemljewww.globallookpress.com © Gong Bing

U ponoć ističe rok za predaju kandidatura za predsedničke izbore u Crnoj Gori. Državna izborna komisija utvrdila je na današnjoj sednici predsedničku kandidaturu lidera Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelnog predsednika države Mila Đukanovića.

Nove potpise za kandidaturu predali su funkcioneri Ujedinjene Crne Gore za lidera te stranke Gorana Danilovića. Član Glavnog odbora Ujedinjene Crne Gore Milivoje Brdža Brković rekao je za RTCG da očekuju da će u toku dana biti prihvaćena kandidatura Danilovića.

"Otišli smo korak dalje, pa smo tražili da fizički prisustvujemo numerisanju obrazaca", naveo je Brković.

DIK je u sredu utvrdio da nedostaje 2.269 validnih potpisa za kandidaturu Danilovića i tada mu je ostavljen rok od 48 sati da otkloni nedostatke. Lider Ujedinjene tvrdio je da je neko brisao podatke sa obrazaca, i na taj način učinio 316 obrazaca nevalidnim. DIK je potom spornu dokumentaciju uputio Specijalnom državno tužilaštvu.

Predsednički kandidat Pokreta "Evropa sad" (PES) i zamenik predsednika tok pokreta Jakov Milatović predao je potpise za predsedničku kandidaturu. On je kazao da je za četiri-pet dana prikupljeno 22.288 potpisa podrške njegovoj predsedničkoj kandidaturi.

Predstavnici Demokratske Crne Gore predali su kanidaturu lidera te partije Alekse Bečića za predsednika Crne Gore. Nikola Rovčanin je, ispred partije, kazao da predaju svu potrebnu dokumentaciju i preko 50 odsto više od potrebnih potpisa.

Istakao je i da je Bečić pobednički kandidat i da ga vide u drugom krugu izbora. prenosi RTCG.

DIK je do sada utvrdio predsedničke kandidature lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta.

image