Srbija i Balkan

Eskobar sa Vučićem i Kurtijem pred sastanke u Briselu

Očekuje se da bilateralni sastanci sa liderima traju po jedan sat, a zatim bi Vučić i Kurti zajedno trebalo da se sastanu sa šefom EU diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Miroslavom Lajčakom
Eskobar sa Vučićem i Kurtijem pred sastanke u BriseluGetty © Anna Moneymaker/Getty Images

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar nalazi se u Briselu i trebalo bi da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Albinom Kurtijem, saznaje Radio Slobodna Evropa iz diplomatskih izvora.

Prema navodima izvora, susreti će biti održani uoči razgovora Vučića i Kurtija koji se danas održava u sedištu Evropske unije.

U današnjem dijalogu između Beograda i Prištine, čiji je početak zakazan za 15 sati u Briselu, prvi planirani bilateralni sastanak predstavnika EU je sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a zatim oko 16.45 sati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Očekuje se da bilateralni sastanci sa liderima traju po jedan sat, a zatim bi Vučić i Kurti zajedno trebalo da se sastanu sa šefom EU diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Miroslavom Lajčakom.

Prema planu, ukoliko ne dođe do saglasnosti između Vučića i Kurtija, ponovo će biti održani bilateralni sastanci lidera sa evropskim predstavnicima.

EEAS planira konferenciju za novinare na kraju sastanka.

image