Srbija i Balkan

Knežević: Milatović mora da uvaži i građane koji smatraju da je Kosovo deo Srbije

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da uvažava da je Crna Gora nezavisna država i članica NATO i da te stvar neće preispitivati
Knežević: Milatović mora da uvaži i građane koji smatraju da je Kosovo deo SrbijeNone © Milan Maricic/ATAImages

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević upitao je novoizabranog predsednika Jakova Milatovića da li će toj političkoj opciji prilikom raspodele vlasti pripasti "parče torte".

Knežević je isto pitanje uputio i liderima GP Ura i Demokrate Crne Gore, Dritanu Abazoviću i Aleksi Bečiću.

"Da li ćemo nakon predstojećih parlamentarnih izbora biti partneri u vlasti ili će DF-u u podeli torte pripasti samo 'utuljena svećica', primetio je on "kada se stavlja šlag na tortu, deli torta ili samo svećica utuljena sa torte".

Kao drugu soluciju ponudio je da ovog puta "svi zajedno učestvuju u podeli torte".

Kao primer je naveo Podgoricu, gde je vlast nakon lokalnih izbora u oktobru mogla da se formira bez Abazovićevog GP Ura, ali je ipak pozvan da bude deo gradske vlasti.

Što se DF-a tiče, Knežević je rekao da za njih ne postoje nikakve smetnje, ne samo da formiraju vlast, već i da zajedno izađu na izbore.

"Mi smo stavili moratorijum na pitanja koja nas dele. Meni Brisel ne može da bude bliži od Beograda, koliko god me pritiskali", navodi Knežević.

Rekao je i da DF uvažava da je Crna Gora nezavisna država i članica NATO i da te stvar neće preispitivati.

Žele, kazao je, da budu partneri sa onima koji žele da se bore protiv nasleđa Demokratske partije socijalista (DPS) i da je bitno da oni koji su proslavljali pobedu Milatovića sa, kako je kazao, "trobojkama, pesmama o Kosovu i jedinstvu sa Srbijom, čuju da li postoji okvir za saradnju sa DF, kao što postoji na lokalnom nivou".

Ne smatra, istakao je, da će "Srbija priznati nezavisnost Kosova i da Milatović kao predsednik svih građana mora da uvaži i građane koji smatraju da je Kosovo deo Srbije".

image
VV inauguration
banner