Srbija i Balkan

Abazović podneo krivične prijave protiv funkcionera bivše vlasti

Premijer Crne Gore podneo dokaze da je vlada Duška Markovića uništila sve tonske zapise sa sednica
Abazović podneo krivične prijave protiv funkcionera bivše vlastiwww.globallookpress.com © Dimitrios Karvountzis/Keystone Press Agency

Premijer Crne Gore Dritan Abazović podneo je krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu protiv bivših visokih funkcionera optužujući ih da su počinili višemilionsku štetu dodelom funkcionerskih stanova i stambene pomoći. 

Kako je rekao na konferenciji za novinare, prijave su podnete protiv Predraga Boškovića, Dragice Sekulić,Budimira Šegrta, Damira Šehovića, Osmana Nurkovića, Suzane Pribilović, Ivana Brajovića, Suada Numanovića, Sanje Vlahović, Dražena Miličkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića.

Premijer Crne Gore tvrdi da je prilikom transporta građe Vlade prema Državnom arhivu nestalo 60 registratora.

"Vlada Duška Markovića je donela odluku da se unište svi tonski zapisi sa sednica! Radi se o zapisima od 2010. do 2020. Mi smo prosledili dokumentaciju, sa svim dokazima", kazao je Abazović.

Vlada ove podatke nije ranije objavila, jer su iz DPS vlasti tražili od Državnog arhiva da na "30 godina zaključa ove dokumente".

"Skinuli smo oznake tajnosti i tražili od Državnog arhiva da otključa dokumentaciju", dodao je Abazović.

Savetnik za pravna pitanja predsednika vlade Crne Gore Ivo Šoć saopštio je da je svaki dokument u vezi sa dodelom stanova imao stepen tajnosti interno.

"Većina sudija i tužilaca morala je da prođe dugu proceduru, dok su njihove povlašćene kolege lako stizale i do 40.000 evra", izjasnio se Šoć.

Premijer Abazović je istako da je jedini epilog koji ima smisla taj da oni koji su nezakonito dobili novac, taj novac vrate u budžet.

image