Srbija i Balkan

Dodik: O imovini ne može biti rasprave, to je mlaćenje prazne slame

Ambasada SAD u BiH nije ni pozvana niti ovlaštena od bilo koga da tumači Dejtonski mirovni sporazum, a pogotovo ne Ustav BiH, poručio predsednik Republike Srpske
Dodik: O imovini ne može biti rasprave, to je mlaćenje prazne slame© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Ponovljeni stav Ambasade SAD o imovini dokaz da je Republika Srpska u pravu kada ne želi da komunicira s onima koji na najgrublji način skrnave Dejtonski mirovni sporazum, napisao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na Tviteru.

Pozivajući se na član 1 Ustava, Ambasada SAD ga zlonamerno delimično citira. Ustav je precizno definisao  unutrašnju strukturu i kaže: "Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske." I tu je sve jasno napisano,  naveo je Dodik, reagujući na saopštenje Ambasade SAD u BiH da "državna imovina pripada državi".

On je naglasio da su pitanje imovine rešili Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH i da sva imovina na teritoriji Republike Srpske pripada isključivo Srpskoj, kao što i imovina na teritoriji Federacije BiH pripada isključivo Federaciji.

"O tome neće i ne može biti bilo kakve rasprave. Ukoliko neko želi da razbije BiH, onda je nepoštovanje odredaba Ustava najbolji način", kaže Dodik.

Dodik je istakao da Ambasada SAD u BiH nije ni pozvana niti ovlaštena od bilo koga da tumači Dejtonski mirovni sporazum, a pogotovo ne Ustav BiH, tako da njihovo mišljenje o imovini nije obavezujuće ni za koga.

"To je obično mlaćenje prazne slame, što bi rekao naš narod", zaključio je Dodik.

image