Srbija i Balkan

Dojave o bombama: U Beogradu u KBC Zvezdara i VMA, evakuisane ustanove i u Novom Sadu

Kontradiverzione ekipe su na terenu i proveravaju ustanove
Dojave o bombama: U Beogradu u KBC Zvezdara i VMA, evakuisane ustanove i u Novom Sadu© TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

U KBC Zvezdara i VMA stigle su prijave o postavljenim bombama, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Dojava je stigla i u Zoološkom vrtu u Beogradu, javlja RTS.

I u KBC Zvezdara za Tanjug je potvrđeno da je u tu ustanovu stigla dojava o bombi. Kontradiverzione ekipe su na terenu i proveravaju tu ustanovu.

Na VMA nadležni organi izvršili su protivdiverzioni pregled odmah po prijemu anonimne dojave i utvrdili da je reč o lažnoj prijavi, objavljeno je nešto posle podneva.

U toku je evakuacija javnih i sportskih ustanova, tržnih centara i fakulteta u Novom Sadu zbog dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Za sada su evakuisani Spens, Fakultet tehničkih nauka, Kamenički institut, Železnička stanica, Filozofski fakultet i tržni centar Merkator.

Na mejl adrese nadležnih službi i medija stigla je poruka u kojoj se navodi da su "Bombe tempirane da danas, u toku prepodneva i ranog popodneva detoniraju". Policija je na terenu i obavlja kontrolu objekata.

Podsetimo, pre dva dana dojave o bombama stigle su u beogradske osnovne i srednje škole, a nakon izvršene kontrole ispostavilo se da su sve dojave bile lažne.

Stručnjaci su za RT Balkan pojasnili su da je u pitanju nastavak hibridnog rata protiv Srbije.

image