Srbija i Balkan

Istražuje se krivica majke K.K. zbog masakra u OŠ "Vladimir Ribnikar": Tužilaštvo traži saslušanje

Predmet je formiran kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M.K. – majke maloletnog K.K. stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica
Istražuje se krivica majke K.K. zbog masakra u OŠ "Vladimir Ribnikar": Tužilaštvo traži saslušanje© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ "Vladimir Ribnikar" kada je učenik sedmog razreda ubio osmoro đaka i školskog čuvara i ranio još četiri osobe.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, predmet je formiran kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M.K. – majke maloletnog K.K. stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 Krivičnog zakonika.

"Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ 'Vladislav Ribnikar', kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja", navodi se u saopštenju.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog K.K. i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama, zaključuje se u zvaničnoj objavi tužilaštva.

Podsetimo, dečak je istog dana priveden, ali s obzirom na to da nema navršenih 14 godina, po zakonu ne može biti krivično odgovoran.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv njegovog oca V.K, koji se sumnjiči za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. V.K. je saslušan u tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor.

image