Srbija i Balkan

Izađi Ljuljzime, nećemo ti ništa: "Ne daju mi moji"

Predlog miroljubivih srpskih demonstranata da slobodno izađe iz opštinske zgrade u koju se zatvorio, novoizabrani predsednik opštine Leposavić, nije prihvatio
Izađi Ljuljzime, nećemo ti ništa: "Ne daju mi moji"© FOTO TANJUG/ STR/bs

Pesma "Izađi mala" koju su Srbi u ponedeljak zapevali ispred opština na severu Kosova, najduže odzvanja u ušima novoizabranog albanskog predsednika opštine Leposavić Ljuljzima Hetemija, koji već više od 84 sata nije promolio nos iz zgrade opštine u koju se zatvorio čim se na Kosmetu zakuvalo.

Poljuljani Ljuljzim koji je na novi posao stigao još u ponedeljak u 5.30 časova, sada međutim, slobodno može da izađe, jer Srbi mu neće ništa, poručuje mu, preko posrednika iz Kfora, bivši predsednik te opštine Zoran Todić.

Okupljeni građani koji mirno protestuju, neće Ljuljzimu praviti probleme ako želi da protegne noge, pogleda u Sunce, nadiše se vazduha, ili da napusti opštinsku zgradu.

Ali, albanskom predsedniku opštine koji se zabarikadirao na novom radnom mestu, kao da se osladilo ovo dobrovoljno utamničenje i prekovremeni rad. Sinoć je tako poručio da mu nije teško da spava na poslu, kako ne bi stvarao tenzije i pogoršavao situaciju. 

A, s obzirom na to da Priština sve vreme eskalira probleme, ovaj njegov volonterski ostrakizam mogao bi da potraje duže nego zalihe hrane, vode i toalet papira u opštinskoj zgradi u Leposaviću.

"Moja poruka mu je da je najbolje što može učiniti za ovaj narod je da izađe sa ove funkcije i vrati se da obavlja svoju dužnost gde je preuzeo mandat i položio zakletvu, i da se svi vratimo normalnom životu", rekao je Todić, a preneo portal "Kosovo onlajn".

Glasnik iz Kfora koji je Todićeve poruke preneo Hetemiju, vratio se za manje od pola sata, sa Ljuljzimovim odgovorom.

Izaći će iz zgrade, ali će odluku o tome doneti neko iz Prištine.

"On bi otišao kući, ali u njegovo ime odlučuje neko drugi. Čeka odluku Prištine. Hoće da ide, ali neko iz Prištine mu ne dozvoljava", otkrio je Todić kako je na njegov predlog odgovorio Hetemi.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner