Srbija i Balkan

Sezona lova: Uhapšen još jedan Srbin u Leposaviću zbog "napada" u maju

"Svi napadači i kriminalci biće privedeni pravdi, nema alternative", poručio je ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini, čime je najavio nova hapšenja
Sezona lova: Uhapšen još jedan Srbin u Leposaviću zbog "napada" u maju© РТ Балкан

Na Kosovu i Metohiji traje svojevrsna sezona lova na Srbe, pa je tako danas uhapšen još jedan Srbin, Nemanja Vlašković, zbog navodnog napada na novinare "Kaldža" u maju.

Ovo je na Fejsbuku i Tviteru saopštio ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželal Svečlja.

"Jedan od vođa grupe koja je 29. maja napala novinare medija 'Kaldžo' u Leposaviću, upravo je uhapšen. Nemanja Vlašković suočiće se sa pravdom za napade na naše novinare", napisao je Svečlja.

On je rekao da će "svi napadači i kriminalci biti privedeni pravdi, nema alternative".

"Čestitam kosovskoj policiji na radu u istrazi i hapšenju napadača na novinare. Nastavljamo, posvećeni, za beskompromisnu ​​pravdu protiv fašističke milicije", izjavio je on.

Kosovska policija je potvrdila da je njegovo hapšenje "rezultat rada i intenzivnih istraga policijskih jedinica".

"Posle pribavljanja dokaza i identifikacije osumnjičenog (Srbina), on je danas u popodnevnim časovima uhapšen u Leposaviću, a potom je sproveden u policijsku stanicu na razgovor i dalje policijske postupke. Sve dalje radnje biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima", navodi se u saopštenju policije.

image