Srbija i Balkan

Abazović: Još ne znamo da li ćemo podržati Bečića za predsednika Skupštine

Lider GP URA ističe da nisu imali nikakav zahtev u vezi sa podrškom lideru Demokrata
Abazović: Još ne znamo da li ćemo podržati Bečića za predsednika Skupštine© R.R./ATAImages

Predsednik Građanskog pokreta URA ipremijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da sa Demokratama tek treba da razgovaraju o eventualnoj podršci lideru te stranke Aleksi Bečiću za predsednika Skupštine.

"Moramo da razgovaramo. Cenim gospodina Bečića, bili smo u koaliciji na parlamentarnim izborima. Nemamo izjašnjenje zato što niko od nas to nije stavljao na dnevni red, niti se o tome pričalo. Nismo imali nikakav zahtev u vezi sa tim", kazao je Abazović i dodao da će nakon razgovora doneti konačnu odluku.

Povodom optužbi iz kabineta predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, da je Abazović, kao koordinator Ministarstva spoljnih poslova, mimo znanja predsednika, prijavio da će predvoditi državnu delegaciju na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, iako je ove godine, po ranije ustaljenoj praksi rotacije, na čelu delegacije predsednik države, objašnjava da postoji samo jedna delegacija koja ide u Njujork na zasedanje i da je predvodi Milatović.

Abazović navodi da on ide u svojstvu rukovodioca Ministarstva spoljnih poslova a da sa njim putuju još četiri osobe i tvrdi da je Milatović od početka bio upoznat sa tim.

"Crna Gora neće imati dve delegacije nego jednu. Svaka zemlja biće zastupljena sa predsednikom ili premijerom, plus ministar spoljnih poslova. To je gospodin Milatović znao i dobrom voljom je postavljen na čelo delegacije. Mislim da je došlo do greške u sporazumevanju, jer ide njegova delegacija, a ostali prate ministra",  pojasnio je Abazović, preneo je portal RTCG.

On ističe da ide samo jedan tim te da je za Crnu Goru dobitak što jedan čovek radi i premijerski i posao ministra i dodaje da da dve delegacije imaju različite obaveze u Njujorku.

image