Srbija i Balkan

Vučić sa admiralom NATO-a: Kfor da ostane neutralan

Predsednik Srbije je istakao da Srbija podržava angažovanje Kfora u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244
Vučić sa admiralom NATO-a: Kfor da ostane neutralan© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom razgovora sa komandantom komande združenih snaga NATO-a u Napulju, admiralom Stjuartom Mančom, izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog drastičnog pogoršanja već teške situacije srpske zajednice na KiM.

Vučić je rekao da Srbija očekuje od Kfora da zadrži neutralnu poziciju i da proaktivno deluje u cilju sprečavanja bilo kakvog narušavanja bezbednosne situacije na terenu.

Predsednik Srbije je saopštio da je imao "dobar i otvoren razgovor" sa admiralom Mančom, u kome su razmenili mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog istoka.

"Izrazio sam ozbiljnu zabrinutost zbog drastičnog pogoršanja već teške situacije srpske zajednice na KiM i ponovio da Srbija podržava angažovanje Kfor u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata na osnovu Rezolucije SB UN 1244, kao i da očekujemo da Kfor zadrži statusno neutralnu poziciju i da proaktivno deluje u cilju sprečavanja bilo kakvog narušavanja bezbednosne situacije na terenu", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

image