Srbija i Balkan

Gašić: Svečlja kriminalizuje srpsko stanovništvo na KiM

Gašić je naveo i da ništa drugo nije moglo da se očekuje od formacije koja sebe naziva policijom, a nije ništa drugo nego "presvučeni OVK"
Gašić: Svečlja kriminalizuje srpsko stanovništvo na KiM© Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas, povodom najave Dželjalja Svečlje da će sve patrole tzv. kosovske policije biti opremljene dugim cevima, da ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija time kriminalizuje srpsko stanovništvo na KiM.

"Najavom da će sve patrole takozvane kosovske policije od danas biti opremljene dugim cevima, navodno radi efikasnije borbe protiv kriminala, Svečlja zapravo kriminalizuje srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji i pokazuje nestručnost i neznanje koji su zaista neophodni u borbi protiv kriminala, a ne duge cevi uperene u narod", istakao je Gašić u saopštenju MUP-a.

Gašić je naveo i da ništa drugo nije moglo da se očekuje od formacije koja sebe naziva policijom, a nije ništa drugo nego "presvučeni OVK".

"Da li se Svečlja plaši srpskog naroda? Ponosnog i dostojanstvenog koji čuva svoja vekovna ognjišta i traži samo slobodu i mir. Ili pokušava, u već ustaljenom maniru OVK, da dugim cevima dodatno zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji? U najmanju ruku je neprimereno, jer se duge cevi ne koriste ni u redovnoj kontroli saobraćaja, ni u redovnoj kontroli građana. Ali je izuzetno provokativno i opasno za podizanje tenzija na tlu Kosova i Metohije", rekao je Gašić.

Kako je istakao, ovo je još jedna potvrda da Kurti nema nameru da mirnim putem i uzdržanošću, uz poštovanje svih evropskih konvencija, obezbedi i održi miran i stabilan život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"On nastavlja sa politikom uterivanja straha i nasilja nad srpskim stanovništvom, sakriven iza nišana duge cevi", izjavio je ministar Gašić.

image