Srbija i Balkan

Haradinaj u Pentagonu traži članstvo tzv. "Kosova" u NATO paktu

Haradinaj se tokom posete SAD sastao i sa Gabrijelom Eskobarom
Haradinaj u Pentagonu traži članstvo tzv. "Kosova" u NATO paktuwww.globallookpress.com © © Agron Beqiri

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, u okviru posete Sjedinjenim Američkim Državama, sastao se sa glavnim direktorom za Evropu i politiku NATO-a Altonom V. Bulandom.

Haradinaj je na Fejsbuku objavio objavio snimak sa prijema u Pentagonu i napisao je da je tražio da se pokrene proces članstva Kosova u NATO-u.

"Velika je čast ponovo posetiti Pentagon i sresti se sa Antonom V. Bulandom, višim direktorom za Evropu i politiku NATO-a u Kancelariji sekretara za odbranu. Iskoristio sam priliku da se zahvalim Bulandu za veliku posvećenost i podršku koju vojska i američka vlada već 25 godina pružaju narodu Kosova i njegovim institucijama, posebno u pomoći koju su dali jačanju vojske Kosova", naveo je Haradinaj u postu.

On je napisao da je tražio da se "uspostavi strateški dijalog o bilateralnim pitanjima između dve zemlje, istovremeno kada dođe do članstva Kosova u NATO-u", prenosi "Gazeta ekspres". 

Haradinaj je dodao da su tzv. Kosovo i njegova vojska spremni da budu članice rame uz rame sa Amerikom i drugim zemljama koje su sastavni deo Severnoatlantske alijanse.

Kako su preneli mediji, Haradinaj se prvog dana posete SAD sastao i sa Gabrijelom Eskobarom.

image