Srbija i Balkan

Nestorović: Ponoviti izbore u Beogradu, međunarodna istraga je besmislena

Branimir Nestorović odbacio je poziv Evropskog parlamenta na sprovođenje međunarodne istrage o navodnim neregularnostima na izborima u Srbiji i predložio da se tim pitanjem bavi Anketni odbor Skupštine
Nestorović: Ponoviti izbore u Beogradu, međunarodna istraga je besmislena© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

Poslanik liste "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je da "ne treba dozvoliti međunarodnu istragu o navodnim neregularnostima" na izborima 17. decembra, ali da u Beogradu treba ponoviti glasanje.

Nestorović je za televiziju "Prva" rekao da ta lista nema dokaze da su izbori 17. decembra bili neregularni, ali da lokalne izbore u glavnom gradu treba ponoviti kako bi se videlo "šta je šta" ali i kako bi opoziciji oko liste Srbija protiv nasilja bio "izbijen iz ruke" argument o navodnoj krađi glasova.

"Treba ponoviti izbore u Beogradu, oni će ovaj put katastrofalno izgubiti. Njima će tako biti izbijen iz ruke argument koji tvrde da imaju. Oni su potpisali zapisnike na skoro svim biračkim mestima, sami sebi skaču u usta a u stvari su razočarani što nisu uzeli Beograd. To je ružno i loše za njih ali i za državu", ocenio je Nestorović.

On je najavio da odbornici liste "Mi – Glas iz naroda" neće podržati Srpsku naprednu stranku (SNS) u Beogradu, ali i dodao da ne zna šta se dešava sa nosiocem te liste na lokalnim izborima u glavnom gradu Aleksandrom Jerkovićem koji nije isključio mogućnost da podrži većinu oko SNS.

"Vidim da ga nešto nema u medijima prethodnih dana, s nama je potpuno prekinuo komunikaciju posle izbora, a i ne znam o čemu bi pričali. Znam da je nešto bio u Budimpešti, pa u Moskvi i da se vratio", rekao je Nestorović.

"Kakva međunarodna istraga"

On je odbacio poziv Evropskog parlamenta na zahtev liste Srbija protiv nasilja na sprovođenje međunarodne istrage o navodnim neregularnostima na izborima u Srbiji i predložio da se tim pitanjem bavi Anketni odbor Skupštine Srbije kojim bi po njegovim rečima, mogao da vodi predstavnik tog opozicionog bloka.

"Kakva međunarodna istraga, sve je to potpuno besmisleno. Znamo šta će da kažu, kad ti pozoveš njih znaš kakvi će biti rezultati. Ne treba da se dozvoli istraga, Slobodan Milošević je pogrešio kad je dozvolio takvu istragu i tad je upropastio i sebe i nas", dodao je Nestorović.

On je kazao Srbija treba da se "pripremi" za poništavanje Briselskih sporazuma.

"To nam je kao kamen oko vrata. Ako hoćemo u EU po svaku cenu, ne možemo da sačuvamo Kosovo i Metohiju. Mislim da je za većinu Srba to neprihvatljivo. Što se tiče EU, ne moramo da prekidamo pregovore ali možemo malo da ih stavimo na čekanje jer vreme ozbiljno radi za nas", rekao je Nestorović.

image