Srbija i Balkan

Vladika Teodosije: Preti nam najveća opasnost - da nestanemo sa KiM

"Bog neće dozvoliti da njegov narod propadne"
Vladika Teodosije: Preti nam najveća opasnost - da nestanemo sa KiM© Eparhija raško prizrenska

Mnogi narodi okrenuli su glavu od Srba zbog čega im preti najveća opasnost od svih - a to je da nestanemo sa ovih prostora, rekao je vladika raško-prizrenski Teodosije u manastiru Draganac.

On je, govoreći na rukopoloženju oca Hristofora, istakao koliko je teška situacija trenutno za Srbe na KiM, ali naglasio da je rešenje u molitvi.

"Blagodat Svetoga duha, sabrala nas je danas u ovoj svetoj obitelji u manastiru Draganac da služimo službu Bogu, da služimo svetu liturgiju, ono što nam je gospod ostavio kao najvažnije da činimo u njegov spomen i to što nam je gospod ostavio kroza sve vekove života crkve, vernog naroda. To je najveće što su ljudi mogli da učine u datom trenutku za sebe, svoj rod i spasenje", rekao je vladika.

Dodao je da "Bog neće dozvoliti da njegov narod propadne".

"Eto radosti, eto današnjeg praznika kada se raduje i ova sveta obitelj, kada se raduju svi naši na Kosovu i Metohiji i šire, jer sve ono što se dobro dogodi ovde na ovim prostorima izaziva radost svih koji u svom srcu nose i ove svetinje i naše Kosovo i Metohiju", poručio je vladika Teodosije.

Rukopoloženju su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za KiM, vikarni vladika patrijarha SPC Ilarion, kao i veliki broj meštana Pomoravskog okruga. 

image