Srbija i Balkan

Učenik doneo nož u OŠ "Vladislav Ribnikar": Nadležni reagovali brzo, nije bilo incidenata (VIDEO)

U toku je utvrđivanje svih okolnosti i zbog čega je učenik uneo nož u školu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije oglasilo se zbog današnjeg dešavanja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" navodeći da je oko 10.35 časova školskom policajcu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu.

Isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole, a za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao da nije njegov.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio.

Svi učenici OŠ "Vladislav Ribnikar" su bezbedni, a dalji rad je u toku, dodaje se.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika", zaključuje se u saopštenju.

U školu je danas posle podne došla i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.


Ministarka je istakla da su škola i Ministarstvo unutrašnjih poslova učinili sve da se ne dogodi bilo kakav incident.

U izjavi novinarima posle posete školi, ministarka je rekla da je očekivano da su posle ove informacije učenici "Ribnikara" i njihovi roditelji dodatno uznemireni, s obzirom na tragični događaj koji se desio 3. maja prošle godine.

Na pitanje da li su učenici napustili nastavu, ministarka je odgovorila da velika većina nije, te da nisu ni bili svesni šta se dogodilo.

"Radimo na tome da škola normalno nastavi da radi, a o svemu onome što dodatno bude preduzeto bićete naknadno obavešteni", rekla je Đukić Dejanović.

image