Srbija i Balkan

Incident u Rumi: Četiri vagona sa fosfornom kiselinom iskočila iz šina, nema opasnosti

Nema povređenih, a detalje i uzrok nezgode će utvrditi mešovita komisija koja vrši uviđaj
Incident u Rumi: Četiri vagona sa fosfornom kiselinom iskočila iz šina, nema opasnostiwww.globallookpress.com © AVTG

Četiri vagona cisterne s fosfornom kiselinom iskliznula su jutros oko 7.30 časova iz šina na železničkoj stanici u Rumi, a tom prilikom nije bilo curenja kiseline

Menadžer za transport i vozna sredstva preduzeća "Srbija kargo" Saša Tomić rekao je da u tom akcidentu nije bilo curenja fosforne kiseline, niti bilo kakve opasnosti, kao i da će detalje i uzrok nezgode utvrditi mešovita komisija koja vrši uviđaj.

Tomić je naveo da se iskliznuće dogodilo jutros oko sedam sati, a da je u pitanju voz koji je saobraćao na relaciji Prahovo - Šabac i koji je u svom sastavu imao 12 vagon cisterni, 

"Prilikom ulaska u stanicu Ruma, nakon skretnice na 14. kolosek iskliznule su četiri cisterne - druga, treća, četvrta i peta u pravcu vožnje od lokomotive. Odmah su obavešteni svi relevantni činioci, policija i vatrogasci koji su izašli na lice mesta i obezbedili ga. Formirana je mešovita komisija kakva je i praksa na železnici u sastavu "Infrastruktura železnica Srbije" i "Srbija kargo" i oni će nakon uviđaja dati informacije o događaju", rekao je Tomić za Tanjug.

Prevožena je fosforna kiselina i nema povređenih, kao ni nikakvih posledica po okolinu, rekao je Tomić.

"Nema posledica ni po okolinu ni po ljude, a povređenih nije bilo. Koliko raspolažem informacijama od policije i vatrogasaca, nema nikakvih posledica, nema curenja, a tek ćemo utvrditi šta je uzrok događaja", rekao je Tomić.

Tomić je naveo da železnički saobraćaj nije u prekidu i da se sada odvija normalno.

"Bio je samo trenutno u prekidu, ali je odmah pušten jer je utvrđeno da nema nikakvih posledica, tako da se saobraćaj obavlja neometano", rekao je Tomić.

Cisterne su prevozile fosfornu kiselinu za šabačku kompaniju "Eliksir Zorka", i to je redovan prevoz iz Prahova ka Šapcu, objasnio je Tomić.

image