Srbija i Balkan

Porodica Kecmanović iznosi odbranu, roditelji dece ubijene u "Ribnikaru" prisustvuju suđenju

Za danas i sutra je predviđeno da otac i majka dečaka K. K. iznesu odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da postavljaju pitanja
Porodica Kecmanović iznosi odbranu, roditelji dece ubijene u "Ribnikaru" prisustvuju suđenju© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Iznošenjem odbrane roditelja dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba, nastavlja se krivični postupak protiv oca V. Kecmanovića, kojim je obuhvaćena i majka M. Kecmanović, kao i vlasnik i instruktor streljane.

Viši sud je, pre iznošenja odbrane u nastavku krivičnog postupka protiv porodice Kecmanović, prihvatio zahtev Višeg javnog tužilaštva da porodice ubijene dece više nemaju status svedoka, već status oštećenih, kako bi im se omogućilo da mogu iz sudnice da prate iznošenje odbrane porodice Kecmanović, javlja reporter RTS-a.

Nakon kraće pauze, roditelji su ušli u sudnicu i ročište je nastavljeno.

Inače, suđenje se, odlukom suda, odvija bez prisustva javnosti, zbog zaštite interesa maloletnika.

Za danas i sutra je predviđeno da otac i majka dečaka K. K. iznesu svoju odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da postavljaju pitanja.

Inače, Nikola Uskoković, jedan od dvojice tužilaca koji je do sada zastupao optužnicu, vraćen je u osnovno tužilaštvo jer je bio upućen na rad u VJT, a procedura izbora u ovo tužilaštvo još nije okončana. Zato će prvi put jednu optužnicu pred sudom zastupati i glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović, koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja.

Takođe će postavljati pitanja okrivljenima, potvrđeno je Tanjugu.

Otac dečaka K. K. optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner